Nyilvános, ki a kábítószer miatt letartóztatott híresség, de politikus és újságíró is érintett lehet

Eddig csak monogramja volt nyilvános a kábítószer miatt letartóztatott tervezőnek, most publikálták, hogy Herczeg Zoltánról van szó.

2022. október 25., 09:59

Szerző:

Korábban hírt adtunk róla, hogy egy ismert magyar divattervezőt letartóztattak kábítószerügyben – most már publikus, hogy Herczeg Zoltánról van szó, igaz, a korábban közölt monogram és egyéb adatok alapján nem volt nehéz beazonosítani, hogy kiről van szó.

A Blikk közöl friss cikket Herczeg Zoltán letartóztatásáról, azt mondják, a divattervezőhöz közel álló forrásból bizonyosodtak meg arról, hogy valóban őt vitték el a rendőrök kábítószer birtoklásáért. A forrás azt mondja, egy szimpla ügyről van szó, ami mögé nem kell politikát gondolni – sokan mégis rögtön arra asszociáltak, hogy az ügy talán mégsem független attól, hogy Herczeg Zoltán korábban élesen kritizálta a kormányt, írja az Index korábbi cikke.

Az ügyben mindenesetre meg nem erősített híresztelések szerint politikus és újságíró is érintett lehet.

Íme egy részlet a Blikk által megszerzett rendőrségi közleményből, amely szerint két férfit vettek őrizetbe, köztük Herczeg Zoltánt:

„az egyiküknél összesen körülbelül 100 gramm növényi törmeléket – az elsődleges adatok szerint marihuánát – és 16 gramm kokaingyanús port, a másiknál összesen körülbelül 85 gramm növényi törmeléket, valamint 1 gramm port – elsődleges adatok szerin kokaint – találtak.”

Az egyik őrizetbe vett férfit le is tartóztatták, úgy tűnik, ő Herczeg Zoltán.

A kokain esetében a Btk. szerint bázis formában megadott tiszta hatóanyag-tartalmat tekintve 2 gramm minősül csekély mennyiségnek és 400 gramm jelentős mennyiségnek.

Az országosan ismert tervező éppen a múlt héten ünnepelte születésnapját, és arról beszélt a Reggeli című műsorban az RTL-en, hogy nem szeretne tovább a divattal foglalkozni, hanem úgy tervezi, inkább a környezetvédelemre koncentrál majd.

FRISSÍTÉS!

Azóta Herczeg Zoltán több barátja is nyilatkozott a sajtónak, többek között Czutor Zoltán is valami gyanúsat sejt a divattervező letartóztatása mögött. Mint mondja, számára leszámolásízű a dolog – a részletekért kattintson ide!

(Kiemelt kép: RTL Klub/Reggeli)