Herczeg Zoltán a volt cellatársaival életre szóló barátságot kötött: Nekem ők már az életem részei

Herczeg Zoltán 6 hónapot töltött börtönben.

2024. április 9., 07:27

Szerző:

Egy éve annak, hogy Herczeg Zoltán elhagyhatta a börtönt, miután egy drogügybe keveredett. A népszerű magyar divattervező azonban elárulta, hogy a cellatársaival a mai napig tartja a kapcsolatot, sőt ha szükséges, akkor anyagilag is támogatja őket. 

Herczeg Zoltán a szabadulása után először háziőrizetben volt, majd azóta szabadlábon védekezhet. A divattervező azonban elárulta, hogy még mindig nem történt meg a vádemelés, amit majd a bírósági tárgyalások követnek. Hozzátette, hogy ő maga már szeretne túllenni az egészen, de ez akár évekig elhúzódhat. 

Herczeg Zoltán a Blikknek elárulta azt is, hogy két zárkatársával életre szóló barátságot kötöttek. 

„Nem lehet kitörölni azokat az embereket, akikkel hónapokig a nap 24 órájában össze voltam zárva, és akik átsegítettek minden nehézségen. Nekem ők már az életem részei, akik bármikor számíthatnak rám. A könyvemben is szerepelnek. Azóta is beszélünk, többször találkoztunk is. Az egyikük már szabadlábon van, a másik házi őrizetben, de gyakran meglátogatom. Viszek neki kaját vagy éppen pénzt, ha szüksége van rá”

– nyilatkozta a divattervező.

Azonban Herczeg Zoltán arról is őszintén vallott, hogy a börtönben töltött időszak őt is megviselte anyagilag:

„A börtönkollekcióm sikeres volt, ahogy a könyvem is, de ezekkel is csak foltozgatom a tátongó lyukakat.  Sokat kell dolgoznom azért, hogy azt a néhány hónapot és a járulékos veszteségeit be tudjam hozni. Jelenleg az új kollekciómat tervezem, és felújítok egy lakást is.  Igyekszem magam utolérni, de épp ezért egy időre a saját telek és ökofarm vásárlását, építését is félretettük a párommal. Most azon vagyunk Mariann-nal, hogy anyagilag egyenesbe jöjjünk, mert a kapcsolatunkban ez már sikerült, hála istennek minden rosszat magunk mögött tudtunk hagyni”

– tette hozzá. 

(Kiemelt kép: Herczeg Zoltán Instagramja)