Havas Henrik durván beszólt Friderikusz Sándornak és Hajdú Péternek is: Csúnya és alkalmatlan

Havas Henrik arról is beszélt, hogy mennyire sajátja az a keresetlen stílus, amiről elhíresült.

2024. szeptember 23., 12:37

Szerző:

Folytatódik Hajdú Péter és Havas Henrik viszálya. A legutóbb akkor szólalkoztak össze, amikor a 75 éves médiaszemélyiség Alain Delonnal hasonlította össze magát. Havas Henrik most a Blikk Talk című műsorban tűnt fel, és itt szúr oda Hajdú Péternek.

Havas Henrik, Hajdú Péter és a rondaság

Hajdú Péter lerondázta Havas Henriket, erre most folytatódik az oda-vissza beszólogatás. Az alább megtekinthető beszélgetésben először is az újságíró unokája kerül szóba, aki nemrégiben azt találta mondani, hogy ő ugyanolyan okos, mint a nagypapája, de „ugyanolyan undorító is a modorom”. Ezzel kapcsolatban, hogy az unoka miből gondolná, hogy Havas Henriknek undorító lenne a modora, a Nap TV és a Mokka egykori műsorvezetője ezt mondja:

„Ezt nyilván hallotta egy pár helyen.”

Havas Henrik erre megkapja a kérdést, hogy ő maga úgy érzi-e, hogy valóban undorító lenne a modora, amire először egy feltűnően hosszú tétovázás a reakció. Aztán végül ez a válasz hangzik el:

„Hát az igazság az, hogy vannak meggondolatlan mozzanatok az életemben, igen. Ez szerep is egyébként.”

Havas Henrik a következő példát hozza arra, hogy egyébként is gyakran azért mond gorombaságokat, mert az igazságot mondja:

„Ha meglátom a Hajdú Pétert, akkor nem tudok mást mondani, mint hogy csúnya és alkalmatlan. Most mit mondjak neki?!”

Az interjú egy másik pillanatában a Szorító című műsorról van szó, amivel kapcsolatban Havas Henrik azt mondja, hogy bár ő alapvetően egy lusta ember, ezt a műsort ő maga álmodta meg:

„Mindent én találtam ki. Nem vagyok Friderikusz, aki ellop mindent. A Sanyika simán lenyúlta a Szorítót, csak azt mondta, hogy ez boksz.”

Havas Henrik nincs jóban Forró Tamással sem

Szóba kerül többek között a Blikk interjújában Forró Tamás is, akivel annak idején összeszokott párosként dolgoztak együtt a Nap TV-ben. Havas Henrik és Forró Tamás kapcsolata azóta igencsak megromlott, derül ki az interjú következő részletéből:

„Ha találkozunk, leköpöm. Nem azért, hogy beszervezték, hanem mert én nagyjából tudom, hogy őt hogy szervezték be. [...] Az a dolog lényege, hogy aljas volt velem. Pont az volt a baj, hogy semmit nem csinált. Én 1995-ben felkérést kaptam Horn Gyulától, hogy legyek államtitkár, vagy a titkosszolgálatot felügyelő miniszter, vagy pedig a kommunikációért felelős államtitkár. Én ezt választottam, mert legalább egy év kellett volna, hogy legalább nagyjából kiismerjem magam egy idegen területen. Akkor azt mondtam Forrónak, hogy «figyelj, én azt kértem Horntól, mielőtt leteszem az esküt Göncz Árpád előtt, kapjak egy papírt arról, hogy nem voltam ügynök, nincs semmilyen adótartozásom, és essek túl egy vagyongyarapodási vizsgálaton. Ha ez a három papír megvan, elvállalom, ha nem, akkor nem.»”

Kiderült, hogy Forró Tamásra azért neheztel, mert neki meg kellett volna mondania, hogy Havas Henriknek számítania kellett arra, hogy megvádolják, hogy ő is ügynök volt. Sőt, Havas Henrik azt is felhánytorgatja, hogy amikor Forró Tamást egyszer kihallgatták a Teve utcában, akkor a nyomozó úgy köszönt el tőle, hogy „viszlát, Havas úr” – és ezt Forró Tamás nevetve mesélte el Havas Henriknek, akit pedig nagyon zavart, hogy mindig összekeverték őket. Itt találja a teljes beszélgetést, kattintson a play gombra!

(Kiemelt kép: Havas Henrik Facebookja)