Friderikusz Sándor csak „nagy ritkán” megy boltba, de akkor megdöbben az árakon

Friderikusz Sándor nem a legvidámabb korszakát éli saját bevallása szerint.

2022. augusztus 12., 08:24

Szerző:

Interjút készített Friderikusz Sándorral az RTL Klub, illetve a Fókusz című műsor. Az élő tévés legenda természetesen a '90-es évek csúcsidőszakára emlékezik a riportban, de beszél jelenlegi tevékenységéről is: jó ideje YouTube-sorozatot készít, ami podcastok módjára is hallgatható.

Sőt, Friderikusz beszél a jelenlegi helyzetről is a covid és a háború említéséről. Nem meglepő módon ő is érzi a helyzet súlyosságát:

„csomó olyan barátom, rokonom van, akiket ez érint, de engem is. Nem feltétlenül az, hogy holnap mennyire mennek fel az árak – bár amikor nagy ritkán boltba megyek, ugyancsak megdöbbenek – de mindaz, ami történik. A covid két éve, a gazdasági válság, a háború réme rám is hatással van. Én sem a legvidámabb korszakomat élem, de próbálom a figyelmemet elterelni munkával meg a rengeteg olvasással. És ha van időm, pár napra elutazom, szóval próbálok normális életet élni, de a rezonanciát nemcsak átveszem, hanem magam is átélem.”

Friderikusz Sándor azt említi, hogy jelenleg verseket olvas a leginkább, most éppen József Attila műveivel alszik el. Illetve az olvasás után még egy másfajta szórakozásnak is hódol minden nap a nap utolsó negyed órájában:

„az utolsó 15 perc a TikToké, hát imádom. Azt mondják, hogy nagy marhaság, de nem igaz. Vannak benne nagy blődségek, és vannak benne nagyon komoly dolgok. Például az a magyar származású nagymama, aki a TikTokon mesélte el rövidre fogva a holokauszttörténetét, egészen megdöbbentő volt..”

Íme a teljes interjú.

Friderikusz Sándorról írtuk korábban

Friderikusz Sándor olyan műfajban próbálja ki magát, amiben eddig még nem

Elmarasztalta Friderikuszt a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Etikai Bizottsága

Friderikusz végső soron jól járt a kiflitolvajozós botránnyal – íme, miért

(Kiemelt kép: RTL Klub/Fókusz)