Friderikusz végső soron jól járt a kiflitolvajozós botránnyal – íme, miért

Rengeteg durva beszólást kapott, de a számok mást mondanak, mint a kommentelők.

2021. november 5., 10:47

Szerző:

Egy hete zajlik Friderikusz Sándor kiflitolvajos botránya, amit az robbantott ki, hogy a műsorvezető sajtósa kiflitolvajokhoz hasonlította azokat, akik fizetés nélkül nézik meg a műsorvezető videóit a YouTube-on. Egy ezzel kapcsolatos cikkre reagálva a múlt hét csütörtökön a tévés legenda az alábbi megszólalást tette közzé, amiben nem árulja el, hogy van-e sajtósa, de mindenben kitart korábbi állításai mellett. A kommenteket olvasva az emberben az a kép alakulhat ki, hogy a nézők többségénél Friderikusz elvágta magát azzal, hogy letolvajozta őket.

Három kiragadott hozzászólás a legnépszerűbbek közül:

„Ebben a műfajban, ha valaki nem őszinte, elbukik. Én mindenesetre leiratkoztam, mert nem tudom tovább komolyan venni a riportert, ezáltal a tartalmat sem.”
„Láttam néhány adását, de a szánalmas tarhálása után többet nem fogok megnézni.”
„Ment a leiratkozás, boomer.”

Egy hét elteltével Friderikusz mintha meggondolta volna magát: ma, azaz pénteken mégiscsak elmondta, hogy van sajtósa és bocsánatot is kért. Erről részletesebben ide kattintva olvashat korábbi cikkünkben, alább azt mutatjuk be, hányan iratkoztak le a csatornáról a botrány következtében.

Nos, az Archive.org nevű oldal Wayback Machine nevű szolgáltatása azt örökítette meg, hogy 2021. október 27-én, azaz a múlt hét szerdán, a botrány kirobbanása előtt 137 ezer feliratkozója volt Friderikusz csatornájának. Az alábbi képernyőfotó erről a linkről készült.

 

Ha az ember most a csatornára kattint, azt látja, hogy a feliratkozók száma nemhogy csökkent a botrány egy hete alatt, hanem háromezer feliratkozóval még növekedett is. Jelenleg 140 ezernél áll a számláló, ami azt mutatja, hogy a feliratkozók számának tekintetében mindenképpen jól járt Friderikusz ezzel a történettel.

 

(Kiemelt kép: dfp.hu)