Egyszerűnek tűnő kérdés: hány lyuk van ezen a pólón? Csak az emberek 3%-a adja a helyes választ!

A fenti kép csak ízelítő, alább találja a teljes ábrát, amihez egy szimpla kérdés tartozik: hány lyuk van a pólón?

2024. október 19., 06:43

Szerző:

Hasonló feladatokkal jópárral találkoztunk már, ahol meg kellett számolni kockákat vagy köröket, és most megint számolni kell, de ezúttal az a kérdés, hogy hány lyuk tátong a pólón. Ne vágja rá elsőre, gondolkodjon, amennyit csak szeretne!

Hány lyuk van a pólón?

Ez a klasszikus feladvány egyébként most a Brainy Bits Hub című X-fiókban tűnt fel, onnan osztjuk meg önnel. Az angol nyelvű felirat ugyanaz, mint amit a címben is írunk: hány lyuk van ezen a pólón? Több magyarázat vagy útba igazítás nem szükséges ehhez a rejtvényhez, mutatjuk a feladványt.

A megfejtést az oldal alján találja

Nem fogjuk a helyes megoldást ezúttal sem lelőni rögtön itt a feladvány alatt, jöjjön tehát egy lazán kapcsolódó érdekesség pusztán helykitöltési célzattal. Ha nem most szeretne arról olvasni, hogy milyen gyakran kell mosni bizonyos dolgokat – köztük a pólókat –, akkor azt megértjük: görgessen lejjebb a megfejtésért!

Az apokrin mirigyek termelte verejték különösen szúrós szagú. Testünkben az apokrin mirigyek a végbél és nemiszervek környékén, az emlőudvarban, a hónaljban és a szemhéjon fordulnak elő. Ezek lúgos kémhatású váladékot termelnek, ami gyorsan bomlik, ezért tudnak az érintett testtájak különösen kellemetlen szagot árasztani.

Az apokrin mirigyekkel érintkező ruhadarabokat naponta cserélni és mosni kell. Így minden használat után mosásra szorulnak a pólók, fehérneműk, atléták. És persze a zoknik. Bár a talpban nem apokrin, hanem ekrin mirigyek működnek, egy olyan meleg, sötét és nedves hely, mint egy cipő, kitűnő környezet a baktériumok szaporodásának. Elég egy zárt cipőben töltött nap után óvatosan körbeszimatolni az előszobában, és már dobjuk is a zoknikat, harisnyákat a mosásba. Sőt, a pizsi is maximum egy hétig szolgálja a nyugodt alvást, aztán landoljon a mosógépben.

Sok-sok fontos, hasznos és érdekes információ található még a mosásról itt, de alább jöjjön végre a megfejtés!

Itt a megfejtés

Nos, a kézenfekvőnek tűnő válasz a kettő, hiszen két nagy lyuk látható a képen. Csakhogy mivel ezek a póló elején és hátulján is egy-egy lyukat képeznek, a szakadások miatt összesen négy lyuk van a ruhadarabon. És van a dologban még egy csavar: nyilván lyuk az is, ahol az egyes testrészeinket ki-, illetve bedugjuk, tehát a nyakkivágás, a póló két ujja és alul az alja szintén egy-egy lyuk. Ez összesen szintén négy, a helyes válasz tehát az, hogy összesen

8.

(Kiemelt kép: X.com/Brainy_Bits_Hub)