Gyorshajtás: újabb híresség posztolta az Instagramra, hogy 177-tel száguld

Újabb poszt bizonyítja, hogy tényleg divat lett a gyorshajtás, amit az országosan ismert elkövetők büszkén tesznek ki az Instagramra.

2024. március 11., 10:41

Szerző:

Gyorshajtás, tilosban parkolás: Magyarországon aki híres, arra, úgy tűnik, nem vonatkozik a KRESZ.

„A képek felhasználása nem engedélyezett, automatikus jogi lépéseket von maga után”

– írja az instagramos bemutatkozásában Tarcsi Zoltán, vagy közismertebb nevén Jolly.

Hát úgy tűnik, a Bors ezúttal is vállalja a következményeket, mert nagyon is kimentettek és újraközöltek egy képet, igaz, nem Jolly egyik posztjából, hanem egy azóta már eltűnt Instasztorijából. A videóból kimásolt képkockán a Farm VIP-ból is ismert mulatóssztár autójának műszerfala látszik, éppen Ausztriába tartott a gépjárművel, és a kijelző jó nagy számokkal mutatja a sebességet:

177 km/h.

A sztori nagyjából ennyi is lenne, ha nem lenne a sokadik hasonló eset. Gyors egymásutánban. Kb. amióta feltalálták, az Instagram azóta szól arról, hogy a nők a testüket (és a vagyonukat), a férfiak pedig a vagyonukat (és a testüket) mutogatják. Ennek a férfiak által művelt vagyonmutogatásnak az egyik fő műfaja az autófitogtatás, és minden bizonnyal ennek köszönhetjük a gyorshajtós posztokat is: egyszerűen nem tudják magukban tartani ezek a férfiak afölött érzett örömüket, hogy annyira jó autójuk van, hogy a megengedett sebességhatárnál jóval gyorsabban is tudnak közlekedni. Sőt, ebben a nagy örömben az sem jut eszükbe, hogy esetleg be kéne tartani a közlekedési szabályokat, vagy ha már becsúszott egy kihágás, akkor legalább nem kéne nagydobra verni.

Gyorshajtók: mind férfi

Egyre hosszabb a saját gyorshajtásukat posztoló hazai celebek listája, és véletlenül pont egy nő sincs köztük. Láttunk már ilyen posztot:

  • L.L. Juniortól, aki azt posztolta, hogy G.w.M-mel száguldoznak a Petőfi hídon;
  • Győzikének szintén volt ilyen posztja;
  • a múlt héten Árpa Attila pedig nem az Instagramon, hanem a Fókuszban menőzött azzal, hogy a motorjával nem szokta betartani a sebességhatárt.

Szoboszlai Dominik szintén nemrég gyorshajtott, de ő legalább nem posztolta, csak bemérte a kamera az Egyesült Királyságban és kapott egy jó nagy büntetést, amelytől egyébként Jollynak itthon valószínűleg nem kell tartania egyetlen instagramos kép alapján. Ja, és Kárpáti Rebeka vőlegénye, a Csiki Sör tulajdonosa, Lénárd András is gyorshajtás miatt keveredett botrányba az év elején, amit az üzletember diplomata-útlevele felhasználásával próbált megúszni.

Valószínűleg nem az Instagramról tudják az Európai Parlament tagjai, mennyire nagy probléma a gyorshajtás az Unióban, mindenesetre őnekik már elegük van: a testület februárban elfogadott álláspontja szerint a súlyos közlekedési szabálysértések, mint a gyorshajtás vagy az ittas vezetés miatt az egész EU-ban el kellene tiltani a vezetéstől a szabálysértőket.

(Kiemelt kép: TV2/Mokka)