Szoboszlai Dominik egy 150 milliós Bentley-vel száguldozott, megbüntették

Szoboszlai Dominik gyorshajtás miatt kapott bírságot, de valószínűleg nem veri földhöz. 

2024. március 8., 19:28

Szerző:

Szoboszlai Dominik 150 milliós Bentley-vel száguldozott Angliában, amikor lefotózta a kamera. A Liverpool magyar középpályását tavaly szeptember 22-én, nem sokkal éjfél után mérte be egy kamera, amikor  túllépte a 70 mérföld/órás (112 kilométer/órás) sebességkorlátozást az autópályán – írja a Warrington Guardian.  Ezért 3610 fontos bírságot kapott.

A lap szerint Szoboszlai március 6-án kapta kézhez az ítéletet, a bíróság 3610 font (mintegy 1 millió 670 ezer forint) bírsággal sújtotta, és hat büntetőpontot kapott. Az Egyesült Királyságban akkor lehet eltiltani valakit a járművezetéstől, ha 3 éven belül 12 vagy több büntetőpontot gyűjt – írja a Hvg. 

Hetente több mint 150 ezer fontot keres Szoboszlai Dominik 

Tehát,havi szinten közel 300 millió forint keres Szoboszlai.  Gyakorlatilag Puskás Ferenc óta nem volt példa arra, hogy magyar játékos ilyen magas szintre jusson egy élvonalbeli külföldi csapatnál. Ha igazoltak is magyar labdarúgókat, ők leginkább a kispadra kerültek, és nem sok játékidőhöz jutottak. Azért például Dzsudzsák Balázs sem panaszkodhat, azt rebesgetik, hogy 2850 millió forint körüli vagyona van. Alighanem ennek nagy részét külföldön focizta össze – írja a Növekedés

Bár a Liverpool „csak” 70 millió eurót fizetett a magyar válogatott csapatkapitányáért, egyes becslések szerint Szoboszlai Dominik sokkal többet ér. A Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) egy statisztikai modell felhasználásával összeállította a 100 legértékesebb futballista listáját. A svájci intézet az angol Jude Bellinghamet tette a felsorolás élére, a Real Madrid játékosának ára szerintük 267.5 millió euró, ezzel megelőzte Erling Haalandot (Manchester City), Vinícius Júniort (Real Madrid) és Rodrygót (Real Madrid). Számunkra a legérdekesebb a lista 13. helye, hiszen itt található Szoboszlai Dominik, akit nyáron 70 millió euróért vett meg a Liverpool az RB Leipzigtől, majd a Transfermarkt néhány hónappal később már 75 millióra emelte a magyar labdarúgó értékét. A CIES ezzel szemben 138.6 millió eurót számolt Szoboszlai piaci értékének – írja a lap.

A listán alig található meg Kylian Mbappé, akinek az értékét „csak” 106.2 millió euróra teszi a svájci szervezet, ezzel a 27. helyen áll. Ugyanakkor még így is ő a legdrágább játékosa a francia bajnokságnak. A CIES statisztikai modellje hatezernél is több kifizetett tranzakció alapján készült és lehetővé teszi, hogy pontosan megjósolják a valószínűsíthető átigazolási díjat. A becslés nem veszi figyelembe az esetleges kivásárlási záradékot.

(Kiemelt képünkön: Szoboszlai Dominik. Fotó: Twitter oldala)

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.