Döbbenetes ára lehet Szoboszlai Dominiknak

Bár a Liverpool „csak” 70 millió eurót fizetett a magyar válogatott csapatkapitányáért, egyes becslések szerint Szoboszlai Dominik sokkal többet ér – írja a Sportal.hu.

2024. január 5., 11:32

Szerző:

A Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) egy statisztikai modell felhasználásával összeállította a 100 legértékesebb futballista listáját. A svájci intézet az angol Jude Bellinghamet tette a felsorolás élére, a Real Madrid játékosának ára szerintük 267.5 millió euró, ezzel megelőzte Erling Haalandot (Manchester City), Vinícius Júniort (Real Madrid) és Rodrygót (Real Madrid). Számunkra a legérdekesebb a lista 13. helye, hiszen itt található Szoboszlai Dominik, akit nyáron 70 millió euróért vett meg a Liverpool az RB Leipzigtől, majd a Transfermarkt néhány hónappal később már 75 millióra emelte a magyar labdarúgó értékét.

A CIES ezzel szemben 138.6 millió eurót számolt Szoboszlai piaci értékének

írja a lap.

A listán alig található meg Kylian Mbappé, akinek az értékét „csak” 106.2 millió euróra teszi a svájci szervezet, ezzel a 27. helyen áll. Ugyanakkor még így is ő a legdrágább játékosa a francia bajnokságnak.

A CIES statisztikai modellje hatezernél is több kifizetett tranzakció alapján készült és lehetővé teszi, hogy pontosan megjósolják a valószínűsíthető átigazolási díjat. A becslés nem veszi figyelembe az esetleges kivásárlási záradékot.

(Kiemelt kép: Odd ANDERSEN / AFP)