Gyászol a sztárvilág: így búcsúznak a tragikus körülmények között meghalt Babicsek Bernáttól kollégái

A színész és harmonikaművész Babicsek Bernát január 1-jén veszítette életét.

2022. január 2., 08:47

Szerző:

Babicsek Bernátot a közönség a Szeress most!, a Barátok közt és a Jóban Rosszban című sorozatokból ismerte meg, ám ezek mellett rengeteg színdarabban szerepelt, illetve harmonikaművészként több zenés produkcióban is részt vett. Egyelőre meg nem erősített információk szerint a színész veszítette életét a szombati solymári lakástűzben. Halála az egész magyar sztárvilágot megrázta, rengetegen búcsúznak tőle a közösségi oldalakon!

A lesújtó hírt az Irigy Hónaljmirigy osztotta meg először Facebook-oldalán:

„Fájó szívvel, összetörve búcsúzunk barátunktól, kollégánktól Babicsek Bernát harmónikaművésztől, aki a mai napon tragikus körülmények között itt hagyott minket. Ő játszott a Szívósszemű Márta című dalunkban, és vendégünk volt az azt követő SYMA koncertünkön. Egy tehetséges művészt és barátot vesztettünk el a mai napon! Őszinte részvétünk a családjának!”

Sári Évi Sári Évi a posztjában azt írta: 

„Drága Bernát...felfoghatatlan, ami történt veled, nem hiszem el. Őszinte részvétem a családnak."

Babicsek Bernát a Groovehouse egyik ikonikus klipjében is szerepelt, Judy is megemlékezett a színészről Instagramján:

De talán az összes közül Pokorny Lia búcsúszavai a legszívbemarkolóak. A két színész ugyanis szoros barátságot ápolt, a tragédia előtti estén pedig még közösen álltak a Centrál Színház színpadán. 

„Nyáron, két próba között elmentél biciklizni és megláttál egy csapat fehérgalambot. Azt mondtad, soha nem láttál még ennyit. És ez jel. Mi több, jó jel. Hogy nem véletlenül sodorta eléd az élet őket.

Így éreztem én is valahogy... hogy nem véletlenül fújt össze minket a szél. Annyi őszinte figyelmet,  megértést, elfogadást és türelmet kaptam, amennyi keveseknek adatik meg ezen a világon. Engem megajándékoztál a röppenő fehér galambokkal és Magaddal. 

Bernát! Nekem Te addig élsz, amíg világ a világ! Annyi ismeretlen fiókot nyitottál ki bennem, amiért nem tudok elég hálás lenni. Figyelni, keresni és számolni fogom a jövőben fehér galambokat. Te velem leszel akkor is a színpadon, amikor látszólag nem vagy ott. Te a részem, a kollégám, a barátom vagy - nem hagyhatsz csak úgy itt. Nem vagyok hajlandó ezt tudomásul venni. Ezért megyünk tovább - Veled. Ebből nem engedek. Te az vagy, aki örökké él, és általad a zene és a Liaison.

Várlak ebédre holnap!
Aztán kedden.
Szerdán is.
Hozd a harmonikát!

Ölellek, ne késs, kihűl a tökfőzelékem, amit tudod, csak Neked főzök.”

(Kiemelt kép: dfp.hu)