Megvan, ki volt a solymári lakásban, amelyet tűz pusztított el

Vasárnap reggelre derült ki.

2022. január 2., 07:37

Szerző: , ,

Mint a 168 is írt róla, egy holttestet találtak szombat este egy solymári kigyulladt házban. A családi ház lakója nem adott magáról életjelet, ezért az egyik rokona behatolt az épületbe, ahol egy korábbi tűz nyomai voltak.

Mint kiderült, Babicsek Bernát színész és harmonikaművész, a Szeress most!, a Barátok közt és a Jóban Rosszban című sorozatokból ismert. Halálhírét az Irigy Hónaljmirigy osztotta meg a Facebookon. 

Fájó szívvel, összetörve búcsúzunk barátunktól, kollégánktól Babicsek Bernát harmónikaművésztől, aki a mai napon tragikus körülmények között itt hagyott minket. Ő játszott a Szívósszemű Márta című dalunkban, és vendégünk volt az azt követő SYMA koncertünkön. Egy tehetséges művészt és barátot vesztettünk el a mai napon! Őszinte részvétünk a családjának! – írja a zenekar a bejegyzésében.

Meg nem erősített információk szerint Babicsek a tegnapi halálos solymári lakástűz áldozata. Január elsején 15:45-kor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Solymáron a Cserje utcában halálos lakástűz történt. A nyolcvan négyzetméteres családi ház lakója nem adott magáról életjelet, ezért az egyik rokona behatolt hozzá. Az épületben egy holttest és egy korábbi tűz nyomai voltak.

Babicsek Bernát pénteken még Pokorny Liával játszott együtt a Centrál Színházban. "Nekem Te addig élsz, amíg világ a világ!" - Szívszorító sorokkal búcsúzik a tragikusan fiatalon meghalt Babicsek Bernáttól Pokorny Lia.

 

(Kiemelt kép:  Budapest, 2006. december 11. Babicsek Bernát Laurent szerepében Jean Poiret, Őrült nők ketrece című darabjában a december 8-ai próbán a Játékszínben. A művet Garas Dezső rendezésében december 16-án mutatják be. MTI Fotó: Kollányi Péter)

 
 
 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.