Gombos Edináék először szavaztak amerikai elnökre – videó

Gombos Edina és a férje először szavaztak amerikai elnökre. 

2024. október 25., 10:13

Szerző:

Az USA-ban élő Gombos Edina és a férje most először szavaztak amerikai elnökre. Az eseményről az Aktív egykori műsorvezetője az Instagram-oldalán számolt be. 

Először szavaztak 

Gombos Edina a bejegyzésében elmondta, nem kell megvárni a november 5-ét, ugyanis a korai szavazás lehetőségével is lehet élni. Így tettek ők is, és leadták a voksaikat az egyik kijelölt hivatalos helyiségben. 

Már csaknem 26 millióan szavaztak az elnökválasztás korai szakaszában az Egyesült Államokban. 2 éve a félidős (kormányzó) választáson már részt vettünk, elnököt most először választunk 

– írta a posztjában Edina, aki a mellékelt felvételen arról is beszélt, nem csak elnököt választanak, hanem seriffet és bírókat is helyi szinten. Döntenek arról, ki menjen a szenátusba, valamint a marihuána használatról és az abortusz-kérdéséről. A volt műsorvezető azt is megmutatta, van külön demokrata és republikánus sátor, ahol eligazítják az érkezőket és segítenek. Sőt, a szavazásra van bőven idő felkészülni, a szavazólap mintát pedig online is meg lehet nézni. 

A videó itt nézhető meg: 

Rendszeresen tudósít 

Gombos Edina és a családja évek óta élnek Floridában, az egykori műsorvezető pedig rendszeresen számol be az ottani eseményekről a követőiknek. Legutóbb például a Milton hurrikánról beszélt. Edina akkor Insta-sztorikban hasznos információkat posztolt az ítéletidőről, például arra figyelmeztet, hogy hurrikán idején gyakran tornádók is kialakulnak, illetve arra, hogy a legújabb iPhone-okkal akkor is lehet üzenetet küldeni műhold segítségével, ha nincs térerő. 

Érdekesség 

A nyáron pedig egy kis érdekes szösszenetet osztott meg, elárulta, mennyire nehéz jó fodrászt találni az USA-ban, mivel teljesen más a képzés, mint Európában. Edina viszont szerencsésnek mondja magukat, ugyanis egy brazil hölgyhöz járnak, aki profi a szakmájában és nagyon örül annak, hogy rátaláltak. 

Gombos Edina magyar ételeket is talált Floridában

Emlékezetes Gombos Edina azon két posztja is, amikben azt mutatja be, hogy találtak egy európai közértet, amiben rengeteg magyar áru is kapható.

„Eddig többnyire orosz üzletekben vásároltunk, ha hazai (európai) finomságokra vágytunk. Pár hete megnyitott az első szupermarket, ahol még kis zászlókkal is segítenek megtalálni a kedvenc otthoni termékeinket. Olyan sok európai (magyar) érdekességet kínálnak, hogy ebbe az 1 perces videóba nem is fért bele minden”

– magyarázta Edina. Túró rudi, cseresznyebefőtt, őrölt paprika, száraztészta, téliszalámi, savanyúságok kaphatók például, méghozzá amerikai gyártmányban. A csemegepultban kész pörkölt (vagyis goulash), illetve töltött paprika, valamint töltött káposzta kapható. Ezeket a termékeket a Bende család, egy chicagói hentescsalád készíti kint – derült ki a posztból. 

(Kiemelt képünkön Gombos Edina, Fotó: Gombos Edina Instagramja)