Gombos Edina elárulta, miért nincs jó fodrász az USA-ban, és hogy mennyi borravalót ad

Gombos Edina újabb érdekességeket árult el az Amerikai Egyesült Államok kultúrájáról: a fodrászhozmenés is teljesen más kint.

2024. június 15., 07:33

Szerző:

Gombos Edina és családja évek óta Floridában élnek. Az egykori tévés az Instagramon keresztül mutat érdekességeket az itthon és külföldön élő magyaroknak arról, milyen az élet az USA délkeleti államában, és legutóbbi posztjának a témája az, hogy elvitte a két gyereket fodrászhoz. Nem tűnik túl nagy kalandnak, de közben meg mégis van két érdekesség a dologban.

Gombos Edina az amerikai fodrászokról

Szóval nézzük is, mit ír Gombos Edina arról, amikor a lányát és a fiát egyszerre vitte el hajat vágatni Floridában egy brazil fodrásznőhöz! És igen, a fodrász nemzetisége különösen fontos a következő sztoriban:

„A szünidőnek friss hajvágással vágunk neki. Miri pillangóvágást kért a fodrászunktól, egy légiesebb, szépen rétegzett formát. Ez a hajvágási stílus most nagyon népszerű. Mati ragaszkodott ahhoz, hogy maradjon hosszú a haja, nem szereti a rövidre nyírt fazont. Neki is csak igazították a haját, levettek a sűrűségéből és formát adtak neki. Kértünk hajszárítást is (Floridában a legtöbb fodrászüzletben ezért külön fizetni kell, nem jár automatikusan a hajvágáshoz), és ha elégedettek vagyunk mindennel, akkor legalább húsz százalék borravalót adunk. Nagyon nehéz jó fodrászt találni az USA-ban, mivel teljesen más a képzés, mint Európában (9 év keserű tapasztalata). Marával szerencsénk van, mert Brazíliában tanulta a mesterséget, profi a szakmájában, nagyon örülünk, hogy megtaláltuk!”

Hát most már ezt is tudjuk, nézze meg alább a videót, milyen gyönyörű lett a haja a két gyereknek!

Gombos Edina magyar ételeket is talált Floridában

Amerikában a mondás szerint minden van: nemcsak brazil fodrász, hanem magyar ételek is. Emlékezetes Gombos Edina azon két posztja is, amikben azt mutatja be, hogy találtak egy európai közértet, amiben rengeteg magyar áru is kapható.

„Eddig többnyire orosz üzletekben vásároltunk, ha hazai (európai) finomságokra vágytunk. Pár hete megnyitott az első szupermarket, ahol még kis zászlókkal is segítenek megtalálni a kedvenc otthoni termékeinket. Olyan sok európai (magyar) érdekességet kínálnak, hogy ebbe az 1 perces videóba nem is fért bele minden”

– így vezeti be a témát Gombos Edina az alábbi poszt feliratában. Túró rudi, cseresznyebefőtt, őrölt paprika, száraztészta, téliszalámi, savanyúságok kaphatók például, méghozzá amerikai gyártmányban. A csemegepultban kész pörkölt (vagyis goulash), illetve töltött paprika, valamint töltött káposzta kapható. Ezeket a termékeket a Bende család, egy chicagói hentescsalád készíti kint.

A második részben olyan termékek tűnnek fel, mint a kovászos uborka vagy a tokaji bor. Sőt, a videóból kiderül, hogy Kinder tojás azért nem kapható Amerikában, mert a tojásba rejtett apró játékok fulladást okozhatnak – de ebben az üzletben mégis van belőle.

(Kiemelt kép: Gombos Edina Instagramja)