Gombos Edina bevallotta az összeget: ennyit kellett fizetnie a háziorvosának Amerikában

Ha ön hallott már az amerikai egészségügy horrorárairól, akkor figyelje, mit mesél Gombos Edina!

2023. április 5., 08:30

Szerző:

Gombos Edina pár napja sorozatot indított arról, milyen az egészségügyi ellátás új hazájában, az USA-ban. Az első részben bemutatja a takaros háziorvosi rendelőt, ahova jár annak kapcsán, hogy nemrégiben gerincröntgenre lett szüksége. A felvételt a háziorvosi rendelőben készítették el, ahol előzetes bejelentkezés híján másfél órát kellett várnia. Legközelebb már foglalt időpontot előre, így egyáltalán nem kellett várakoznia.

Közismert, hogy európai szemmel furcsa módon Amerikában nincs állami egészségügyi ellátás, mindenki egy-egy privát egészségbiztosítóval szerződik, és ennek a biztosításnak a feltételei szerint kapja az ellátást. Gombos Edina szerződése szerint minden orvoslátogatásnál van egy önrész, amiről a 46 éves médiaszemélyiség a következőket meséli:

„a vizsgálatot a választott egészségbiztosítód állja, akinek havonta fizetsz, de orvoslátogatáskor mindig van egy önrész. Ez most nekem 20 dollár volt, és már másnapra kaptam időpontot az előírt gerincröntgenre. Azt is itt végzik a teljesen felszerelt háziorvosi rendelőben. A gerincröntgenért nem kell fizetnem, ezt teljes mértékben állja a biztosító.”

A fent említett 20 dollár a jelenlegi árfolyamon 6900 forintnak felel meg. Gombos Edina a posztban azt is kiemeli, hogy várólista nincs és az orvosi hálapénz az USA-ban ismeretlen fogalom.

(Kiemelt kép: Gombos Edina Instagramja)