Florida hurrikán áldozatává vált: Gombos Edina friss helyzetjelentést adott, megérkezett a természeti csapás

Gombos Edina elmondta, miért nem próbáltak meg elmenekülni, most hogy Florida hurrikán miatt szenved újra.

2024. október 10., 07:59

Szerző:

Először jött a Helene névre keresztelt vihar, és most Flordia hurrikán érkezését várja megint. Ezúttal a Milton nevet kapta a ciklon, ami végig fog söpörni az USA délkeleti államán, ahol sok magyar is él, köztük Gombos Edina. Az Aktív című műsor egykori háziasszonya rendszeresen tudósít arról, hogy milyen az élet Floridában, hát most aztán sajnos tényleg van miről tudósítani.

Florida hurrikán: így készültek fel Gombos Edináék

Szerdán megérkezett Floridába a Milton hurrikán, de Gombos Edina már hétfőn elmondta, hogy tudják, hogy érkezik majd a pusztító időjárás, három napjuk volt felkészülni rá. A szintén Amerikában élő Polgár Kriszta felajánlotta nekik kommentben, hogy szívesen látják őket, hiszen az ő lakhelyüket nem érinti majd az ítéletidő, de Gombos Edina másvalakinek válaszolva egy hozzászólásban ezt mondta:

„Nem szabad útnak indulni, sokkal veszélyesebb, mint védett helyen maradni!”

Szerdán a következőkkel várta Gombos Edina a hurrikánt:

„Ma reggel meglátogattam az Atlanti-óceánt, ahol legyengülve, 1-es erősséggel elhagyja majd a szárazföldet Milton, és miközben gyönyörködtem a színeiben, azokra gondoltam, akikre a legnehezebb órák várnak. A nyugati oldalon, Tampa környékén élőkre. A mi délkeleti térségünk kevésbé érintett, de azért folytatjuk a felkészülést, mert Milton nem egy «átlagos hurrikán». Jelenleg ötös erősséggel tombol a Mexikói-öböl meleg vizei fölött, és négyes erősséggel közelít majd Florida nyugati partja felé. A Tampa-öbölnél, a partmenti területekre, ahol hatalmas, túlélhetetlen vízbetörés várható, kötelező evakuálási parancsot adtak ki. A nem árvízveszélyes helyeken mindenkinek a megfelelő védelemmel elátott otthonában vagy a hatóságok által kijelölt középületekben kell kivárnia a vihar végét. Estefelé mi is bezárkózunk, akkor is, ha nálunk csak erősebb szél és eső várható.”

A fentiekhez a következő, vészjósló strandfelvétel tartozik.

Megérkezett Floridába a hurrikán

Gombos Edina Instasztorikban hasznos információkat posztolt az ítéletidőről, például arra figyelmeztet, hogy hurrikán idején gyakran tornádók is kialakulnak, illetve arra, hogy a legújabb iPhone-okkal akkor is lehet üzenetet küldeni műhold segítségével, ha nincs térerő. Gombos Edina kritizálja a magyar újságok szenzációhajhász címeit, valamint megosztott egy cikket arról, hogy még a cápák is elhagyták a Milton által érintett területet. A legfontosabbat azonban magyar idő szerint csütörtök hajnalban posztolta:

„3-as erősséggel ért partot a hurrikán Siesta Key-nél. Bennünket elkerül. Jól vagyunk!”

A legutolsó két sztorija azt mutatja, hogy pizzát vacsoráznak otthon, talán pont ezt a tudósítást nézték közben.

(Kiemelt kép: Gombos Edina Instagramja)