Gáspár Bea szörnyű kínokat élt át a fogyása érdekében

Eltávolították a gyomra nyolcvan százalékát.

2021. november 2., 12:52

Szerző:

Gáspár Bea mindig is a főzés és az evés szerelmese volt, a finom ételeket sem magától, sem a családjától nem tagadta meg soha. Éppen ezért nem ő az egyetlen a Gáspár családban, akinek meg kellett küzdenie a felesleges kilókkal, hiszen férje Győző, és két lánya, Evelin és Virág is nagyon keményen dolgozott azért, hogy lefogyjon. Bea tavaly pedig még a gyomorszűkítő műtétet is bevállalta a súlyvesztés érdekében, ám ez hatalmas fájdalommal és kínokkal járt.

A háziasszony már többször is bizonyította, hogy profikat megszégyenítő módon mozog a konyhában. Megnyerte az RTL Klubon futó Konyhafőnök VIP-t, saját szakácskönyvet adott ki, november elsejétől pedig a sok év után újra a TV2 Séf csatornáján visszatérő, Hal a tortán gasztroreality háziasszonyaként láthatjuk. Bea köztudottan remek szakács, és enni is éppen annyira szeret, mint főzni. Ezért a súlyával is nagyon meggyűlt a baja, amire végül a műtét nyújtott megoldást.

„Valójában nem is én találtam ki, inkább Győző javasolta a műtétet, mert féltett

– nyilatkozta a Blikknek Bea, akinél a túlsúly és a pajzsmirigybetegsége miatt cukorbetegség is elkezdett kialakulni, amitől kilencven kilóra hízott. A tavalyi operáció során eltávolították a gyomra nyolcvan százalékát, így a gyomorkapacitása alig több mint két deciliter maradt. Emiatt csak lassan és keveset ehet, hogy elkerülje, hogy túlságosan leterhelje a gyomrát, ami, ha bekövetkezik, rettenetes rosszulléteket okoz.

„Rengeteget sírtam a műtétem után, mert nagyon nehezen szoktam meg, hogy csupán kis adagokat ehetek. Amikor gyorsan ettem, vagy túlettem magam, borzasztóan rosszul voltam, iszonyatos fájdalmakkal kellett megküzdenem.”

Ez a drasztikus változás az étkezésében lelkileg is nagyon megviselte, sok időnek kellett eltelnie, míg elfogadta az új étrendjét, de meglett az eredménye.  

„A műtét óta több mint húsz kilót fogytam, és szerintem meg is állok ennyinél. Többet csak sporttal tudnék fogyni, ám bevallom, ehhez én túl lusta vagyok, és ha van egy kis szabadidőm, azt inkább pihenéssel töltöm. Pedig tudom, hogy jót tenne az egészségemnek, mert érzem, hogy a kondim nem az igazi”

– mesélte Bea asszony, akinek bár állandóan figyelnie kell étrendjére, egyelőre nem diétázik, csak kisebb adagokat fogyaszt.

„Nem viszek otthon reformkonyhát, én egyszerűen nem ilyen vagyok. Azt főzöm, amit szeretünk, és bár nem vagyok édesszájú, ha desszertet eszem, az sem cukor- vagy lisztmentes. Szerencsére az értékeim rendben vannak, negyedévente járok vérvételre, legutóbb két hete voltam, akkor 5,5 volt a vércukorszintem, ami tökéletes. A koleszterinem is jó, csak egy kis vashiányt mutatott nálam a laborvizsgálat. A műtét óta egyébként minden alkalommal jó a vércukor-értékem, remélem, ez így is marad”

– tette hozzá Bea, aki a családjában mindkét ágon előforduló súlyos cukorbetegség miatt aggódik az egészségéért.

(Kiemelt kép: dfp.hu)