Galkó Balázs talált állást, kiderült, hol dolgozik most segédmunkásként

Galkó Balázs korábban portásnak jelentkezett, de azt az állást nem kapta meg.

2024. február 16., 11:38

Szerző:

Galkó Balázs nemrég szerepet kapott A szomszéd tehene című RTL-es produkcióban, de a 74 éves színész anyagi problémákkal küzd. Nemrégiben elmesélte, hogy a nyugdíja most emelkedett 120 ezer forintról 150 ezerre, de nem túl meglepő módon ennyiből sem tud megélni.

Ezért jelentkezett a Radnóti Színházba portásnak, de az igazgatónő, Kováts Adél elutasította.

„Ez egy három műszakos állás napi nyolc órában. És ugyan csak havi pár alkalommal nem érnék rá, de a helyettesítésemet akkor is meg kellene oldani. Nagyon jót beszélgettünk, és felajánlotta, kitalál majd valamit. Egyelőre nem tudom, miben gondolkodik...”

– számolt be Galkó Balázs korábban a Story magazinnak.

A 74 éves színész aztán a Klubrádió műsorában tűnt fel, Kun Zsuzsával beszélgetett a Klubdélelőtt című adásban. A Blikk szúrta ki, hogy a fenti történet itt is szóba került, sőt, folytatódott is, és itt jön be a képbe Hernádi Judit. Galkó Balázs ugyanis elmeséli, hogy Kováts Adél mellett mások is próbáltak segíteni neki.

„Próbálnak a kollégák barátilag segíteni nekem, most például Hernádi Jucival jöttem együtt a kisföldalattin és egyszer csak elkezdett kotorni a táskájában és mondta, hogy ha nem sért meg akkor... Megmondtam neki, hogy »de, megsértesz és hagyjál békén«. Ennek ellenére nagyon kedves volt tőle és nekem ez tetszik”

– számol be Galkó Balázs az alább megtekinthető interjúban. A színész hozzáteszi, hogy más körülmények között azért elfogadja a segítséget:

„van két ember, akik mecénások és effektíve segítenek havi rendszerességgel és én azt becsülöm és tisztelem. Ez persze nem vág a földhöz, de nagyon örülök neki.”

Péntek reggel a Blikk szúrta ki elsőnek, hogy Galkó Balázs ezek után közzétette az örömhírt a Facebookján:

„lett munkám! Köszönök minden segítséget!”

A posztból kiderül, hogy Galkó Balázs hivatalsegéd lett, de a színész nyilatkozott is egy rövidet az ügyről a Blikknek, többek között a következőket mondva:

„hivatalsegéd vagyok egy könyvelő cégnél. Minden olyan irodai munkát el kell végezzek, amelyet egy hivatalsegéd végez, például én viszem a postára a leveleket.”

A fenti jó hír azok után érkezik, hogy az utóbbi időben több 70 körüli híresség is említette, mennyire alacsony a nyugdíja. Zalatnay Sarolta azt mondja, legalább négy fellépést kell vállalnia egy hónapban, hogy meg tudjon élni, hiszen a nyugdíja csak hatvanezer forint. Ugyanennyit kap Pap Rita is, a férje, Bodnár Attila sem sokkal többet.

(Kiemelt kép: YouTube/Klubrádió)