Meglepő, Wolf Kati milyen állást vállalt vidéken

Wolf Kati heti két napra elhagyja a fővárost a munkája miatt.

2024. január 30., 14:46

Szerző:

Wolf Kati egy friss interjúban arról beszél, hogyan változott meg az élete, amióta munkát vállalt a Debreceni Egyetemen. Meglepő lehet, hogy az intézmény már egy Könnyűzenei Intézettel is rendelkezik, ahol kortárs könnyűzenét lehet tanulni alapképzési szakon. Itt tanít Wolf Kati is, természetesen vokált és éneklést.

„Debrecen és Budapest között ingázom, mióta tanítok a Könnyűzenei Intézetben. Két napot vagyok ott, egyet ott is alszom. Van, hogy sokszor vonattal megyek, közben dolgozom, zenét hallgatok. Nagyon élvezem az egészet, szuper tanítványaim vannak”

– meséli Wolf Kati egy friss interjúban a Blikk című lapnak.

Ha kíváncsi arra, hogy az éneklésen-szolfézsen kívül milyen tárgyakat oktatnak még a jövő könnyűzenészeinek, a teljes listát a Debreceni Egyetem honlapján találja az oktatókkal együtt, de íme a legérdekesebbek-legjellemzőbbek:

  • zeneelmélet,
  • hangszerismeret,
  • repertoárismeret,
  • hangszerelés,
  • produceri alapismeretek,
  • menedzsment-alapismeretek,
  • színpadi mozgás,
  • alkalmazott zeneszerzés,
  • a szórakoztató zene története, illetve
  • angol nyelv.

Ha valakinek, Wolf Katinak minden bizonnyal a vérében van a könnyűzene, tekintettel arra, hogy már 5 évesen országosan ismert lett, mivel ő énekelte a Vuk című rajzfilm főcímdalát. Sőt, édesapja, Wolf Péter Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, aki olyan előadóknak írt dalokat, mint például a Kossuth-díjas Kovács Kati, illetve karmesterként kétszer szerepelt az Eurovíziós Dalversenyen. Emlékezetes, hogy maga Wolf Kati is szerepelt a dalfesztiválon a Szerelem, miért múlsz? című slágerrel 2011-ben Düsseldorfban.

Egyetemi oktatóként sem csak az ösztöneire hallgat Wolf Kati, hiszen annak idején szolfézs-karvezetés tanár szakon végezte el a főiskolát. Az egyetemi oktatói bemutatkozása a következőket írja róla:

„2011-ben az év női előadója, 2012-ben A Dal zsűritagja volt. Számos elismeréssel rendelkezik: Dortmundi rádió Eurovíziós különdíja (2011), Gundel művészeti díj (2011), VIVA Comet – Legjobb női előadó (2011), Szenes Iván Művészeti Díj (2011), Transilvanian Music Awards – Az év legjobb magyar disco slágere (Szerelem, miért múlsz) (2012), 2019-ben a MAHASZ összesítése alapján a Szerelem, miért múlsz? című dala az évtized dala lett.”

A magánéletéről ritkán beszélt, de 2019-ben azt elárulta, hogy 20 év után elvált a férjétől, azóta egyedül neveli két kamaszlányát. Két évvel ezelőtt Palik László futós interjújában a következőképpen fogalmazott azzal kapcsolatban, hogy miért tett így annak ellenére, hogy nem szereti kiteregetni a magánéletét:

„úgy éreztem, hogy ugyan keveset tud rólam a saját közönségem, de annyival jövök nekik, hogy tudjanak róla, hogy ez a része az életemnek megváltozik. Én voltam mindig a nagy magyar anya, tudod, minden, énekesnő, csinálja a gyereknevelést, szuper házasság... ennek vége lett. Úgy gondoltam, hogy ezzel jövök azoknak, akik engem szeretnek.”

Itt lehet újranézni ezt a bizonyos interjút.

(Kiemelt kép: Wolf Kati Instagramja)