Bodnár Attila nemcsak a betegségével küzd: elmondta, milyen alacsony a nyugdíjuk Pap Ritával

Döbbenetes, milyen alacsony nyugdíjat kap Pap Rita és Bodnár Attila, az énekes egy friss interjúban mondta el.

2024. február 14., 08:44

Szerző:

Miután két hete kiderült, hogy Bodnár Attila egy covid-fertőzés szövődményeként most hallásproblémákkal küszködik, az RTL megkereste a Modern Hungária énekesét, hogy nyilatkozzon a Fókusz című műsornak. A 73 éves zenész és gyerekdalairól is ismert felesége kétlaki életet élnek: még 2004-ben költöztek ki Ausztriába. Innen járkálnak vissza a Vas megyei Bükbe, ahol magyarországi otthonukat tartják fent. Így beszél Bodnár Attila a vidéki létről:

„itt meg lehet nyugodni, itt nincs nagy zaj... amúgy se hallanám, úgyhogy...”

Bodnár Attila ugyanis teljesen nem vesztette el a hallását, de sokat romlott az érzékszerve, ráadásul folyamatosan egy sziszegő hangot hall.

„régen a csöves tévéket bekapcsolták, és az elején egy ilyen pssszzzz.... Vagy mikor a walkman még nem szólalt meg, csak futott be a szalag, ilyen alapzaj. Na olyat hallok. És akkor el lehet aludni.”

A házaspárnak nagy csapás lenne, ha Bodnár Atilla a halláskárosodása miatt nem tudna többet dolgozni zenészként. A családnak ugyanis mindenképpen szüksége van a fellépésekre, hiszen a nyugdíjukból egy otthont sem tudnának fenntartani, nemhogy kettőt. Bodnár Attila elárulja a számokat:

„tudod, mennyi nyugdíja van a Pap Ritának? Várjál, valami 60 ezer forint vagy mennyi... Nekem meg… ugye, mindig változtatgatják, a fene tudja pontosan, olyan 120-130 körül van. Hát abból nem lehet megélni!”

Alább lehet megnézni a teljes interjút.

Nemrég Zalatnay Sarolta beszélt arról a Mandiner című kiadványnak, hogy a generációjából szinte az összes előadóművész nagyon kevés nyugdíjat kap, nemcsak ő vagy éppen Bodnár Attiláék:

„hatvanezer forint a nyugdíjam, gyorsan teszem hozzá, azért csak ennyi, mert sok zenésztársammal együtt hiába fizettünk nyugdíj-járulékot 1989-ig, nincs nyoma a rendszerben, így nem is számít bele a nyugdíjunkba. Az előadói jogdíjból is jön valamennyi pénz, de ha nincs havonta négy fellépésem, akkor nem tudok megélni.”

De kanyarodjunk vissza Bodnár Attilához, akinél pontosan ez a havi néhány fellépés került most veszélybe amiatt, hogy a covid tönkretette a hallását.

„A covid idegi hallásvesztést eredményezett nálam, miközben nem hallom jól a kívülről érkező hangokat, belül folyamatosan szól a fejemben meg a fülemben egy sípoló, sziszegő hang”

– mondta a 73 éves híresség a Blikk című lapnak adott interjújában a hónap elején.

„A jövő héten megyek nyaki ultrahangos vizsgálatra, február közepén koponya MR-re, hogy kiderítsék, ideiglenes-e a baj, avagy maradandó elváltozásokról van szó. Ez utóbbi végzetes lenne, hiszen énekes vagyok, szükségem van a tiszta hallásomra”

– teszi hozzá Bodnár Attila. A kilátások kétségkívül igen aggasztóak, de a zenész mindent megtesz a gyógyulás érdekében, amit csak az orvosok javasolnak.

(Kiemelt kép: RTL/Fókusz)