Támad a vírus: Győrben ismét Covid-osztályt nyitottak

Péntektől újra karanténba helyezik a Covid-pozitív betegeket a A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Petz Aladár Egyetmi Oktató Kórházban. A látogatás tilos, más részlegeken is legfeljebb félóra engedélyezett.

 

2023. október 27., 14:54

Szerző:

A győri Petz-kórházban már eddig is a többi intézményt megelőzően bevezették a védekező intézkedéseket. Kötelező a maszkhasználat és a kézfertőtlenítés is. Amint arról beszámoltunk, ápolási osztályán szerda óta látogatási tilalom van. Péntektől azonban élesben is felkészültek egy esetleges járványhullámra.

„Intézményünk a Covid-19 okozta megbetegedések számának emelkedése miatt 2023. október 27-től határozatlan időre látogatási korlátozást vezet be. A Covid pozitív betegek ellátására külön osztályt nyitottunk, ahol látogatási tilalmat vezettünk be. Intézményünk Ápolási Osztályán Covid-19 megbetegedés okozta halmozódás miatt már látogatási tilalom van érvényben, a rendelkezés határozatlan ideig tart” – olvasható a Telex oldalán a győri kórház pénteki közleménye.

Egyúttal közlik azt is, hogy az osztályokon a Covid-fertőzések terjedésének megelőzéséért a látogatási időt fél órára korlátozzák, vagyis délután 14 és 14.30 között látogathatók a betegek Győrben. Egy páciens legfeljebb két látogatót fogadhat naponta, tehát vagy egy látogató tartózkodhat bent fél órát vagy 2 látogató 15-15 percet.

Mindezt a Covid-megbetegedések országosan is egyre jelentősebb száma indokolja.

(Kiemelt kép illusztráció: egészségügyi dolgozót oltanak az oxfordi Astrazeneca koronavírus elleni vakcinájával az ukrajnai Kijevben, 2021. március 15-én. Fotó: AFP / Sergei Supinsky)