Fodor Zsóka ezért nem kap most szerepeket: Ilyen hosszú szünetem nem volt, amióta elvégeztem a főiskolát

Fodor Zsóka kényszerpihenőn van jelenleg, azonban azt mondja, hogy emiatt az egyik szeme ugyan sír, de a másik nevet.

2024. augusztus 22., 15:43

Szerző:

Fodor Zsóka életében évtizedek óta nem volt ilyen tétlenül töltött nyár, mint az idei: ezúttal elkerülték a szerepek. A 82 éves színésznő annyira ráér, hogy még a Sorry! magazin nevű kiadványnak is nyilatkozott. A Story magazinnal összekeverhető nevű lapban megjelent interjút a Metropol szemlézte először.

Fodor Zsóka most nem játszik

Fodor Zsóka rengeteget beszélt arról az utóbbi időben, hogy az élete a munka, de ezen a nyáron sajnos nem volt hol játszania. A Barátok köztből is ismert színésznő a következőket mondta először úgy a színészi pályáról általában:

„Mi, színészek olyanok vagyunk, mint az örömlányok: oda megyünk, ahol fizetnek. Amikor kiléptem a Barátok köztből, megfogadtam, hogy nem megyek el állandó társulati tagnak kőszínházba. Hiába van temérdek előnye, pont ugyanannyi hátránya is van. A színészi pálya olyan, mint a kutya vacsorája: vagy van szerep, vagy nincs. Shakespeare pedig nem erőltette meg magát, hogy nyolcvanon felüliekre is írjon főbb szerepeket.”

Másodsorban aztán konkrétan a saját pályájának a jelenlegi időszakáról beszél, ami minden korábbinál csendesebb:

„Egyik szemem sír, a másik nevet. Ilyen hosszú szünetem nem volt, amióta elvégeztem a főiskolát. Még a Barátok közt forgatásai alatt is csak egy hónap nyári szünidőm volt. Idén nyáron mindössze néhány előadásom van, a vidám prózát ugyanis nagyon kevés helyen igénylik. Ha táncdal-, operett- vagy magyarnóta-énekes lennék, most tele lenne a naptáram. Szóval jelenleg hosszúra nyúló vakáción vagyok, de nem biztos, hogy baj, ha pihenek egy kicsit. A barátaim is azon a véleményen vannak, hogy jót tesz nekem egy kis szünet. Egyelőre szokom ezt a láblógatós időszakot.”

Kényszerpihenőn van tehát jelenleg Fodor Zsóka, és tudva, hogy a hazai előadóművészek nyugdíja milyen kevés szokott lenni, feltételezhetjük, hogy anyagilag sem túl kedvező az egykori Magdi anyus számára, hogy jelenleg nincsenek felkérései. Fodor Zsóka egyébként tavaly januárban beszélt arról, hogy anyagilag nem áll túl fényesen, vissza kell vennie a költekezéseiből.

Fodor Zsóka most nem színházba jár, hanem orvoshoz

A színésznő azt is elárulja, hogy példátlanul sok szabadidejét mire fordította az utóbbi hetekben. A leállásnak ugyanis van legalább egy pozitív hozadéka is.

„Most legalább végre mindent be tudok pótolni, amire az elmúlt hét hónapban nem volt időm. Végiglátogattam az orvosaimat: elmentem laborra, megnézettem a szívemet, a gerincemet, jártam a reumatológián. Rengeteg vizsgálaton vagyok túl, és kijelenthetem: egészséges vagyok, mint a makk”

– meséli Fodor Zsóka a kényszerpihenő jó oldalát nézve.

(Kiemelt kép: RTL/Sajtóklub/...a szomszéd tehene)