Fodor Zsóka belebetegedett a viszályba Várkonyi Andrással: Mindent tudok, amit rólam mond a hátam mögött

Fodor Zsóka és Várkonyi András évtizedekig voltak kollégák-barátok, most hirtelen halálosan összevesztek.

2024. március 22., 09:42

Szerző:

Fodor Zsóka a Kiskegyed videós interjújának vendége volt, alább tudja megtekinteni a teljes beszélgetés. A Barátok közt Magdi anyusának szerepében országos ismertséget szerzett, most 81 éves színésznő először arról beszél, hogy a munkája, a színjátszás az élete, nem is tervezi, hogy abbahagyja.

„Mindig mondom hogy, aki nyugdíjba megy, ne várja! Mert aki leáll, annak annyi”

– mondja Fodor Zsóka, aki most Oszvald Marikával közös előadásával járja az országot, de egy saját, egyszemélyes önálló estet is tervez.

A beszélgetésben az egykori Magdi anyus visszaemlékszik arra, hogy mennyire örültek együtt, amikor Várkonyi András pedig Vili bácsi szerepét kapta meg, és hogy innentől kezdve mennyire szerették a közös munkát. Azonban ez nem tartott örökké. Fodor Zsóka így fogalmaz:

„ez egy évtizedig ment is, amikor az utolsó pár évben ez a kapcsolat különböző okok miatt... bennem is kihűlt a szeretet. És elhatároztam magamban (mert zárójelben mondom, hogy én nagyon szeretem az igazi feleségét, a Marikát! Tüneményes! Nagyon jó feleség!), és ehhez tartottam is magam végig, mióta ismerem az Andrist, hogy én rá, bár jobban ismerem, mint a családja, soha rosszat mondani nem fogok. Nem csak őrá, hanem soha senki kollégára. Nem tudnak olyan cikket találni, bárhogy keresgélnek, hogy én valaha rosszat mondtam volna rá. Amit ő csinált, az mellbevágott, mert azóta 170 a vérnyomásom, remeg kezem-lábam, mert ez hitelrontás.”

Várkonyi András ugyanis azzal vádolta meg nemrég kolléganőjét, hogy két előadáson nem jelent meg, ahol szerepelnie kellett volna. Amióta a botrány kipattant, Fodor Zsóka saját bevallása szerint idegileg nagyon rossz állapotban van. Azt mondja, az interjú előtt is be kellett vennie egy gyógyszert, mert olyan rosszul volt, az utóbbi időben rendszeresen kell járnia az orvoshoz.

„Ha valami baja van velem, amit tudom, hogy van, mert mindig mindenki mindent visszamond – ezen gondolkozzon el az Andris! Hogy mindent tudok, amit ő énrólam mond a hátam mögött. Én se előtte, se a háta mögött szidni nem fogom, mert túl sok szép emlék köt minket össze”

– mondja Fodor Zsóka, aki ebben az interjúban sem mond rosszat Várkonyi Andrásról... csak azt, hogy kibeszéli őt a háta mögött. Azzal kapcsolatban, hogy a botrány kipattanása óta nem beszéltek egymással, így fogalmaz:

„én úgy gondoltam, hogy neki kellett volna felhívnia, hogy »Zsóka, hol voltál« vagy »miért nem jöttél«. De én akkor már annyi mindent hallottam vissza, amit ő a hátam mögött rólam mondott, hogy én bizony őt nem hívtam fel. Valóban.”

Fodor Zsóka azzal zárja a témát, hogy nem gondolja, hogy Várkonyi András örülne neki, hogy ez a botrány kipattant, de mindenesetre nem tartja valószínűnek, hogy ők bármikor ezt meg tudnák még beszélni.

Azzal kapcsolatban, hogy hosszú életére visszatekintve Fodor Zsóka mit csinálna másképp, a színésznő a következő feleletet adja:

„az anyagi helyzetemet másként rendzeném, mert rengeteg pénzt elosztogattam, kölcsön adtam és nem kaptam vissza. Sokan elmondhatják büszkén, hogy ha újrakezdhetnék, ugyanígy tennének. Én nem! Én nem bíznék meg ennyire az emberekben.”

Alább találja a teljes, csaknem egyórás beszélgetést.

(Kiemelt kép: YouTube/Kiskegyed)