Visszatért a Família Kft. sztárja – korábban csirkegyárban is dolgozott

Újra sorozatszerepben láthatjuk a Família Kft. Szép Ádámját, Kárász Zénót.

2023. január 18., 13:35

Szerző:

A Família Kft. című sorozatból biztosan sokan emlékeznek Kárász Zénóra, aki a családból a legidősebb gyereket, Szép Ádámot alakította. Ő az, aki az alábbi, nem túl magas minőségben fennmaradt jelenet kezdetén hátulról támaszkodik a kanapéra.

Kárász Zénóról relatíve keveset hallottunk az elmúlt évtizedekben, de most visszatért a tévésorozatok világához: a TV2 Hazatalálsz című szériájában kapott szerepet, ő alakítja a történet középpontjában álló Virág édesapját, Tibort.

Visszatérése alkalmából a Hot! magazinnak adott interjút, amiben többek között arról is szó van, hogy a színész a sorozat előtt egy csirkegyárban dolgozott, de rengeteget vízilabdázott is. Végül azonban a színészeté lett az első hely az életében.

„Azt mondtam, hogy színész akarok lenni, de a főiskola nélkül, mert a vízilabda mellett nem tudnék bejárni. Horvai tanár úr megdöbbent, és megkérdezte, mit akarok csinálni a vízilabda után. Mondtam, hogy hát ezt... Még a következő évfolyamoknak is emlegette, hogy annyira fel akart venni, de én így döntöttem. [...] Napi egy edzéssel már nem lehetett a csapat tagjának lenni. Le kellett mondanom a sportról. Addig is nagy szerencsém volt: Gát György is, Szurdi Miki is imádta a sportot, Csapó Dudi Miki barátja volt. Nyolc és fél év volt az életemből ez a sorozat, nagyon szerettem; többet voltunk együtt a szereplőkkel, mint a saját családunkkal”

– így meséli el Kárász Zénó, hogyan mondott le először a Színművészeti Főiskoláról a vízilabda kedvéért, majd a vízilabdáról a színészi karrierért.

Fia azonban viszi tovább a családi hagyományt, legalábbis ami a sportot illeti:

„Buda, a 14 éves fiam Kőbányán lakik a mamájával. Elváltunk ugyan, de nagyon jó a viszony, és akkor lehetek a gyerekemmel, amikor csak ráérek. Keressük neki a legjobb iskolát, ahol a tanulást ugyanolyan komolyan veszik, mint a sportot. Kiváló vízilabdázó, minden poszton megállja a helyét, nagyon büszke vagyok rá. De mindig elmondom, hogy ebben a sportágban fontos a tanulás, a diploma, felfelé húzzák egymást a csapattagok, ha viszont ez nincs meg, nagyon könnyű kisodródni.”

A Hazatalálsz január 23-án kezdődik majd a TV2-n, a szereplők között lesz többek között Tóth Andi is.

(Kiemelt kép: a Hazatalálsz Instagramja)