Diéta – Emilio 6 hét alatt 16 kilót fogyott, a felesége még többet: Egyáltalán nem érzünk éhséget, akkor eszünk, ha szédülünk

Ez nem csak egy egyszerű diéta: Emilio és felesége gyomorszűkítő műtétet csináltatott.

2024. március 11., 09:50

Szerző:

Miután minden más diéta, sőt, a gyomorgyűrű is csődöt mondott, Emilio és felesége a gyomorszűkítő műtét mellett döntöttek. Erről még a beavatkozás előtt nyilatkoztak a TV2-nek, de immár hat hét telt el a műtét óta, és máris nagy eredmények vannak, derül ki a Blikk friss interjújából.

„Negyedét fogyasztjuk annak a mennyiségnek, amit korábban, mert kivágták az éhséghormont. Egyáltalán nem érzünk éhséget, akkor eszünk, ha szédülünk vagy megkívánunk valamit”

– írja le a jelenlegi helyzetet Jellinek Emil, aki annak idején többek között az Édes élet című realityben és a Sztárban sztár című vetélkedőben is szerepelt. Az Emilio néven népszerűvé vált mulatóssztár többek között azt is elárulja, hogy amíg ő 16 kilótól szabadult meg, addig a neje, Tina már 18-at adott le.

Emilio egy nagy vallomást is elejt a cikkben:

„bár nemigen beszéltem róla, tíz éve cukorbeteg vagyok, mára viszont elhagyhattam az inzulint, amivel rendszeresen szúrtam magam. A végső célunk, hogy én 75 kilóra, Tina pedig 70-re fogyjon, aztán pedig elkezdünk az edzőterembe izmot építeni.”

Érdemes tehát a fentiek tudatában visszanézni, amit Emilióék mondtak a Tények Plusznak még február elején, közvetlenül a műtét előtt.

„2021-ben kínkeservesen 20 kilót lefogytunk úgy, hogy tényleg nagyon odafigyeltünk a kajára, heti 4 napot mentünk edzőterembe edzővel. Le is ment gyönyörűen 20 kiló, ahogy egy picit lazítottunk ezen, vagy nem tudtunk olyan intenzíven odajárni, vagy nem figyeltünk annyira oda az érkezésre, akkor a 20 kilóból mindjárt visszajött 30. És akkor ott tartottunk, hogy ő is el volt keseredve és én is el voltam keseredve”

– meséli Jellinek Tina az alábbi videóban. Ezért a gyomorbypass mellett döntöttek, amit Isztambulban csináltattak meg. Az alább megtekinthető riportban a következő hangzik el az operációról:

„ez egy végleges dolog. A bypassnál azon kívül, hogy a gyomorból kivágnak, a vékonybelekhez is hozzányúlnak, a felszívódásba is. Ezért ez egy végleges dolog. Itt is az ember elkövethet hibákat, hogy X idő múlva, amikor már egy picit jobban fog tudni enni... de annyit, mint előtte, soha többet nem fogunk tudni enni.”

Ilyen gyomorszűkítő műtétet csináltatott egyébként évekkel ezelőtt Gáspár Bea is, és ő utólag azt nyilatkozta, hogy eléggé megsínylette az operáció utáni időszakot:

„rengeteget sírtam a műtétem után, mert nagyon nehezen szoktam meg, hogy csupán kis adagokat ehetek. Amikor gyorsan ettem, vagy túlettem magam, borzasztóan rosszul voltam, iszonyatos fájdalmakkal kellett megküzdenem.”

(Kiemelt kép: TV2/Tények plusz)