Demjén Ferenc elárulta, min háborodott fel többször is az utóbbi időben: Dühöngök, valami rettenet

Demjén Ferenc szombaton Sümegen lépett fel, ekkor adott interjút.

2024. augusztus 12., 08:39

Szerző:

December 12-én kerül majd a mozikba a Hogyan tudnék élni nélküled című musical, ami Demjén Ferenc legnagyobb slágereire épül. A szombati koncerten ott voltak a film sztárjai is: Törőcsik Franciska, Kirády Marcell, Ember Márk és Marics Peti, valamint a Blikk, hogy készítsen egy interjút a 77 éves énekessel.

Demjén Ferenc nem feltétlenül örül, ha feldolgozzák a dalait

Demjén Ferenc természetesen hatalmas megtiszteltetésnek veszi, hogy film készült az életművéből, és az interjúban arra is utal, hogy annyi nagy slágere van, hogy abból akár több film is kijönne. Mint mondja, általában örül, ha feldolgozások készülnek a slágereiből, és ha a fiatalabb generáció is megismerkedik ezekkel a régi dalokkal, de azért nem bármi áron. Demjén Ferenc kiemeli, mennyire rossz feldolgozások is születnek, és ezek meglehetősen felbosszantják:

„Vannak, akik próbálkoznak vele, sajnos, közülük többen mindenféle engedély vagy megbeszélés nélkül csinálják. Ilyenkor csodák születnek... Dühöngök nyilvánvalóan, hiszen a szellemi termékemet használják fel, és sokszor valami rettenet jön elő. Ha viszont valaki megkeres minket, megbeszéljük, és valóban minőségit csinál belőle és van miértje, arra az áldásomat adom, sőt, megtisztelő. Szerencsére azért ilyen is akad!”

Demjén Ferenc többek között arra is utalhat itt, amikor a tavasszal Magyar Péter egyik poltikai rendezvényén játszották le a Szabadság vándorait. Szintén a Blikknek nyilatkozva erről a konkrét incidensről áprilisban azt mondta, hogy ő nem adott engedélyt Magyar Péternek, hogy bármelyik dalát lejátsszák a tüntetésen, és nem is tudott róla, hogy felcsendül majd a Kossuth téren a Szabadság vándorai, amit az egyik legkedvesebb dalának nevezett.

„Remélem, senki nem hiszi el, hogy az egyik legkedvesebb dalomat egy ilyen politikai cirkuszhoz engedélyezem! [...] Nem jó megközelítés, hogy kormányközeli vagy nem kormányközeli zenész valaki. A kérdés megközelítése, még csak nem is morális, hanem hogy jogszerű vagy nem jogszerű felhasználás történt”

– mondta akkor Demjén Ferenc.

Demjén Ferenc filmjéről még néhány információ

700 millió forintot szánt a Nemzeti Filmintézet arra, hogy Demjén Ferenc slágereiből romantikus filmvígjáték készülhessen, adta hírül az MTI az idén decemberben mozikba kerülő alkotásról még tavaly. A Hogyan tudnék élni nélküled? forgatókönyvét Kormos Anett és Goda Krisztina írta, a filmet Orosz Dénes rendezte. Alább található a legfrissebb előzetes.

A sajtóközlemény szerint az örökzöld slágerekkel és látványos táncjelenetekkel tűzdelt film két fiatal mindent elsöprő szerelmének története. A cselekmény szerint a két idősíkon játszódó filmben a zenei karrierjében és magánéletében is megrekedt harmincas főhősnő egy ismeretlen férfi által írt levélköteget talál elhunyt nagyapja házában. A levelekből egy szerelmi történet rajzolódik ki 1989-ből, amikor a főhős édesanyja barátnőivel a Balatonnál nyaral, és közös életét tervezi az apja által számára kijelölt vőlegényével. Közben a lányok megismerkednek egy rockzenekar tagjaival, és mindent elsöpör a szerelem.

(Kiemelt kép: Demjén Ferenc hivatalos Instagramja)