Unokatestvére nyilatkozott Damu Rolandról: elmondta, mibe betegedett bele

Damu Roland és unokatestvére testvérekként nőttek fel, Tóth Zita a tévében beszélt egy friss interjúban.

2022. január 6., 11:13

Szerző:

Interjút sugárzott a TV2 a Mokka című reggeli műsorban Tóth Zitával, aki a napokban elhunyt Damu Roland unokatestvére. Tóth Zita jelenleg Angliában él, így videóhíváson keresztül zajlott a beszélgetés. A híresség és unokatestvére szinte testvérekként nőttek fel, Tóth Zita egy korábbi interjújában szintén említette ezt, amikor Vajna Tímeának is üzent Damu Roland halála kapcsán.

Az alább megtekinthető beszélgetésben szóba kerül, hogy a Jóban-rosszban szereplőjeként ismertté vált színész min ment keresztül utolsó házassága során.

„Borzalmas, amit átélt a Roland az Edinával. Ott nem a Roland volt a hibás”

– mondja Tóth Zita. A színész legutolsó, tavaly novemberi tévés interjújában is beszélt érintőlegesen erről a kapcsolatáról alkoholproblémákkal küzdő volt feleségével. Ekkor arra utalt, hogy közös gyermekük származásával kapcsolatban ki fog derülni valami.

Az unokatestvér azt mondja, nem szeretné pontosan leírni, hogy milyen betegsége volt Damu Rolandnak, mert erről ő maga sem beszélt. Mindenesetre az alapbetegségéhez társult a koronavírus-fertőzés, és végső soron ez okozta a színész halálát. Tóth Zita a következőket mondja arról, szerinte mibe betegedett bele Damu Roland:

„Alapbetegségei is voltak, ez tény és való, erről nem fogok beszélni – ő sem beszélt. Viszont azt tudjuk, hogy a fertőzés nagyon súlyosan roncsolta az egész testét. Végülis megállt a szíve. [...] Belebetegedett, hogy egyszerűen semmibe vették. Jött a bélyegző, hogy ő egy börtöntöltelék, egy nemierőszaktevő, egy nőverő”

– mondja Tóth Zita arról, szerinte mibe betegedett bele Damu Roland. Hozzáteszi, hogy a színésznek nagyon rosszul esett, hogy nem adtak neki lehetőséget az újrakezdésre művészként. Ha így lett volna, talán az italozással is le tudott volna állni, mondja Tóth Zita az alábbi interjúban.

Gyászol az ország – a közelmúltban elhunyt, országosan ismert személyek

Kóbor János

Homonnay Gergely

Babicsek Bernát

(Kiemelt kép: dfp.hu)