Homonnay Gergely testvére szerint kizárt, hogy az író drogozott volna

Nem tartja korrektnek az olasz rendőrség eljárását.

2022. január 4., 11:09

Szerző:

Ahogy arról korábban beszámoltunk, január elsején meghalt Homonnay Gergely kormánykritikus blogger, író, akit a római Via Pontremolin található Bananon nevű klubban találtak meg. Az olasz lapok legújabb értesülései szerint Homonnay még lélegzett, amikor megtalálták, de már nem volt eszméleténél. A mentőket déli 12-kor hívták, azonban egy óra 17 perc múlva, a sikertelen újraélesztések után, megállapították a halálát. A nyomozók vizsgálják a mobiltelefonját, üzeneteit, valamint azt is, hogy fogyasztott-e drogot, ugyanis a szekrényében állítólag kokaint és ginát is találtak.

A Blikk felkereste Homonnay testvérét, Katalint, aki határozottan cáfolta, hogy az író drogozott volna. Elmondása szerint Homonnay Gergely ráktúlélő volt, „vigyázott magára, nem engedte meg magának, hogy ilyen életmódot folytasson”. Az író Németországban élő testvére úgy nyilatkozott a lapnak, hogy a rendőrség fel sem kereste őt, csupán a Rómában élő lányával vette fel a kapcsolatot. 

Perintfalvi Rita katolikus teológus, aki valószínűleg utolsó magyarként látta élve a bloggert egy közös munka miatt karácsony előtt látogatta meg Homonnayt, aki elmondása szerint „szinte minden nap arról beszélt, hogy mennyire fél Magyarországra jönni, hogy fenyegetések érik, hogy megfigyelik, követik a mozgását, tudják, hol ül a repülőn, amikor hazautazik, várják a reptéren, stb. De félt elárulni a római címét is, nehogy ott is utána tudjanak menni" – mondta.

A hétfői nap folyamán a teológus egy felhívást tett közzé közösségi oldalán az ellenzéki képviselőkhöz, amelyben arra kérte őket, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy kiderüljön az igazság Homonnay Gergely halálával kapcsolatban.

(Kiemelt kép: Homonnay Gergely író, újságíró a DK Gyere bátran, Magyarország! címmel tartott kampányrendezvényén a XIII. kerületi Szent István parkban 2018. április 6-án. Fotó: MTI / Balogh Zoltán)

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.