Szívszorító: Kóbor János fia először szólalt meg a tragédia óta

Exkluzív interjút adott Kóbor János fia, aki most először szólalt meg apja elvesztése óta.

2022. január 6., 10:19

Szerző:

Kóbor János halálhíre az egész országot megrendítette egy hónappal ezelőtt, rajongók ezrei, pályatársak és a családja gyászolja azóta is az Omega legendás frontemberét. Feleségét annyira megtörte a tragédia, hogy teljesen eltűnt a nyilvánosság és a sajtó elől, visszavonultan él, ahogyan az énekes többi közeli hozzátartozója sem nyilatkozott a történtekről. Most azonban fia, Dániel törte meg a csendet, és exkluzív interjút adott a Blikknek.

Kóbor János és fia nagyon közel álltak egymáshoz, de nem csak a magánéletben, a 45 éves technikus ugyanis együtt dolgozott az Omegával és apjával. Az énekes halálakor managere, Trunkos András árulta el, hogy Dánielt összetörte a gyász

„Imádtam az Omega zenéjét, végtelenül büszke voltam apura. Az külön ajándéka az életnek, hogy magam is a zenekarhoz tartoztam, afféle háttéremberként. Kémiát tanultam, de váltottam a multimédiára. Élvezem ezt a munkát, a látvány, a tökéletes élmény megteremté­sét a koncerteken, a videó­trükköket. Rengeteg ­turnén voltam az együttessel, és ­Me­cky hol munkatársként, hol a fiaként kezelt”

– árulta el Dániel az interúban, majd hozzátette, tömegben mindig Meckynek szólította apját, mert arra biztosan odafigyelt. Kitért arra is, hogy két kislánya ad neki erőt ebben a nehéz helyzetben, egyébként hozzájuk fűződik a legutolsó személyes emlék is, amely apjáról megmaradt.

„A pilla­nat, amikor magához ­öleli Hangát és Sárit, majd puszilgatja őket. Ekkor láttam utoljára aput. Ez néhány héttel a kórházba kerülése előtt történt. Meglátogattuk a gyerekekkel, ám a lányok elaludtak az autóban. Nélkülük mentem be apuhoz, de aztán szerencsére felébredtek, így találkozhattak. Utoljára az életben...”

Nem volt titok, hogy Kóbor János nem szerette volna beadatni magának a koronavírus elleni vakcinát, úgy hitte, a szervezete elég erős ahhoz, hogy legyőzze a betegséget. Végül elkapta a covidot, ami erősebbnek bizonyult nála. Fia meglepő őszinteséggel mesélt erről is a Blikknek. 

„Apuval csak úgy szőrmentén beszéltünk erről a témáról, nem érdekelte őt, elbagatellizálta a világjárványt. Apu sérthetetlennek hitte magát. (...) Soha nem felejtem el azt a pénteket, amikor felhívott, majd azt mondta: „Fiam, köhögök, nem érzem tökéletes állapotban magam, hőemelkedésem is van.” Lehet, hogy furcsa, amit mondok, de rossz érzés fogott el, magam sem tudtam, miért. Amikor kórházba került, ugyanezt éltem át még egyszer. Az első három napon tudtunk beszélni, és ő nyugtatott, hogy csak a biztonság kedvéért jött be, de már nagyon unja, haza akar menni. Ekkor hallottam életemben utoljára az apám hangját. Tizenegy óra volt. Anyám délután háromkor még beszélt vele, Zsóka, a felesége pedig este tizenegykor. Másnap már azzal hívtak, apu az intenzívre került, súlyos állapotban”

– idézte fel a fájó emléket.

„Az a legmegdöbbentőbb, hogy apu eredményei később javultak. Szinte minden lelete bizakodásra adott okot. Kivéve a tüdejét, mert azt a vírus szinte felfalta…”

Végül Dániel azt is elárulta, hogy még nem tartották meg apja búcsúztatását, de a nyilvánosság kizárásával, szűk körben tervezik elhelyezni az énekes hamvait, egy része a Balatonba, egy része pedig a bazilikába kerül majd.

Kóbor Jánost barátai és pályatársai is gyászolják:

Pataky Attila megosztotta, szerinte mi lehetett Kóbor János halálának oka

Kóbor Jánost gyászolja az Omega volt énekesnője: Mintha a testvérem lett volna

Itt megtekintheti a gyászmiséjén készült képeket is

(Kiemelt kép: dfp.hu)