Csonka András édesapja betegségéről és magánéletével kapcsolatos tévedéseiről vallott

„Ha visszapörgethetném az idő kerekét, akkor a magánéletemet teljesen más fókuszba helyezném” – mondja Csonka András.

2022. május 10., 09:32

Szerző:

Csonka András a Bátorságok könyve című kezdeményezésben vett részt, sőt, pénteken egy különleges színházi rendezvényen is mesél majd az életéről, illetve a bátoságról a 6SZÍN-ben.

A rendezvény beharangozásaképpen a következőket meséli az 57 éves színész a Bátorságok könyve honlapjának:

„sokszor vagyok megelégedve a bátorságommal, de többnyire inkább mégse. Ha az életemet újrakezdhetném, akkor sok területen bátrabb lennék.
Azt hiszem, hogy az átlagnál kicsit többször akartam megúszni a dolgokat, vagy megalkudni, mint ahogy kellett volna. Alapvető tulajdonságom, hogy szeretek jóban lenni a környezetemmel és a világgal, mert nem bírom a konfliktusokat és a feszültséget. Ez már az iskolában is így volt, [...] próbáltam mindenkivel jóban lenni, mert azt szerettem volna, hogy elfogadjanak és szeressenek. [...] Ezt lehet nevezni gyávaságnak, nyugodtan, mert nem álltam ki egyértelműen valami mellett, hanem próbáltam mindenhová megfelelni.”

Csonka András a vallomásban említi a karrierjét, de édesapja betegségét is, hozzátéve, hogy a magánéletével kapcsolatosan sok mindent másként csinálna:

„a főiskola utáni sikereim a Familia Kft-vel indultak, és mámorítóak volt. A színészi pályám úgy kezdődött, ahogy én azt annak idején elképzeltem, de a munka egy menekülő út is volt, mert otthon nagy volt a feszültség, édesapám betegsége és az ő évekig tartó szellemi leépülése miatt. Megkaptam ezeket a mámorító lehetőségeket a szakmámban, amivel ez a nehéz otthoni helyzet kiegyenlítődött, de ugyanakkor, éppen ezért, mert volt mibe menekülnöm, a magánéletemet teljesen a szőnyeg alá söpörtem, úgy ahogy van. Ezért ha visszapörgethetném az idő kerekét, akkor a magánéletemet teljesen más fókuszba helyezném, mint ahogy tettem évtizedekig.”

Csonka András további nyilatkozatát az Index idézi, ebben a színész a közösségi médiában a legjobb arcukat mutató hírességeket-influenszereket kritizálja.

„Nem szeretem, hogy közismert emberek, színészek kinyilatkoztatnak, egy idealizált képet mutatnak ahelyett, hogy felvállalnák a gyengeségeiket. Hosszú távon nem működnek az álarcok. Nekem az igazi bátorságom, hogy felvállalom a gyengeségeimet. A közösségi média sok szempontból nagyon káros”

– fejti ki Csonka András.

A Família Kft. további sztárjai ma

Nem fogja elhinni, hogy néznek ki most a Família Kft. ikrei

Esztergályos Cecília nyilatkozott újabb műtétje után

Xantus Barbara a szakítás után új életet kezdett: tanár lett egy iskolában

(Kiemelt kép: a Bátorságok könyve Instagramja)