Csomor Csilla fájdalmas szakításáról vallott: ezért nem működött a kapcsolat

Csomor Csilla a legtöbb tévénézőnek a Barátok köztből ismerős, de a színésznő most már civil állásban van. Magánéletéről is beszélt.

2024. március 27., 14:41

Szerző:

Csomor Csilla a napi sorozat kezdetétől majdnem 9 évig alakította Berényi Zsuzsa szerepét, pontosan abban az időszakban, amikor a Barátok közt az ország legnézettebb műsora volt. Amióta a sorozatból kiszállt, Csomor Csillát azonban nem lehet már látni a képernyőn, sőt, a színésznő jó ideje már budapesti színházban sem nagyon játszik.

Az 58 éves színésznő tavaly nyáron Palik Lászlónak mesélt arról, hogy már tanárként dolgozik egy gimnáziumban:

„nem matematikát oktatok, hanem színészmesterséget, előadó-művészeti alapismereteket. [...] Egy művészeti gimnáziumban színésztanár vagyok, nem pedagógus vagyok, nem pedagógiai diplomám van, színészdiplomám van.”

Csomor Csilla a következőket tette hozzá a munkájáról, amit egy héten két napig végez, részmunkaidősként:

„a gyerekek még meg sem születtek akkor, amikor én képernyőn voltam. Napi szinten kell küzdeni a figyelmükért. Ez a generáció annyira sok ingert kap, annyira sok infó jut el hozzájuk, hogy nagyon nehéz a fókuszukat megfogni és megtartani.”

Az egykori sorozatszínésznő most a Best magazin podcastjának vendége volt, ahol szintén beszélt arról, milyen érzés számára a tanítás, de arról is, hogy ő maga szintén tanul közben:

„ezek a kiscsikók önérzetesek, okosak, az igazukért mindig kiállnak. Nagyon inspirálóak, sokat tanulok tőlük, így abban is segítenek, hogy ne engedjem el magam. De nem csak tanítok, miután hiszek az életen át való tanulásban, én magam is jelentkeztem az egyetemre, szeretném megcsinálni a színművészeti tanári mesterdiplomámat.”

Csomor Csilla hozzáteszi, hogy színházi munkája most egyáltalán nincs:

„szeretem a függetlenséget, de való igaz, hiányzik a társulat, a biztos egzisztencia. A szerelmemnek, mármint a színháznak csak úgy tudok hódolni, ha mindez együtt megvan. Sajnos most ilyen nincs az életemben.”

És szóba kerül a magánélet is, amint azt a címben említettük. Csomor Csilla roppant nehéz időszakon van túl: elhunyt az édesanyja és egy régi nagy szerelme is. Elárulja továbbá, hogy nemrég ért véget egy kapcsolata, ami egy olyan probléma miatt ment tönkre, amit nem tudtak megoldani.

„Vele készen kaptam egy családot, elvált ember volt, két gyerekkel. Így, négyen olyanok voltunk, mint a borsó meg héja, elválaszthatatlanok, de vannak sajnos áthidalhatatlan körülmények, és ez a háromezer kilométer volt. Egy évig küzdöttünk egymásért, mentem, ő jött, felmerült, hogy feladom a hivatásom, és hozzáköltözöm, de a szüleimet, a gyökereimet nem tudtam itt hagyni”

– idézi Csomor Csilla szavait a 24.hu a távkapcsolattal kapcsolatosan.

Palik László fent említett interjúját pedig alább tudja visszanézni.

(Kiemelt kép: YouTube/Palikék Világa)