Alföldi Róbert nevét mintha nem lehetne kimondani a TV2-n, de Stohl András elszólta magát

Stohl András bő hét percig beszélt úgy az új szerepéről, hogy egy fontos név végig nem hangzott el.

2024. február 19., 12:15

Szerző:

Stohl András hétfő reggeli szereplése a Mokkában meghökkentő részletet tartalmazott: szóba került Alföldi Róbert! Ha a TV2 keresőjének hinni lehet, nem volt túl gyakori vendég Alföldi Róbert a csatornánál az elmúlt bő 10 évben. Ha a nevére rákeresünk, azt az eredményt kapjuk, hogy utoljára 2015-ben Till Attila műsorában, a Propagandában szólalt meg, az előtt pedig 2012-ben, még a Nemzeti Színház Igazgatójaként nyilatkozott egy gyerekrajz-kiállításról. A keresési eredmények szerint 2015 óta nem készített vele kapcsolatos anyagot a TV2.

Így aztán meglepő lehet, hogy hétfő reggel a csatorna egyik legismertebb arca, Stohl András beszélt a Mokkában az új szerepéről, hiszen megint ő lesz a főszereplő Alföldi Róbert új rendezésében, Arthur Millertől Az ügynök halálában. Alább lehet megnézni a hivatalos beharangozót.

Az alábbi, hét perces interjú különlegessége, hogy bár Stohl említi szereplőtársait és azt is, hogy a Centrál Színházban tartják majd a bemutatót, Alföldi Róbert neve egyáltalán nem hangzik el a beszélgetés alatt, bármilyen lelkes is a két műsorvezető, hogy ezt az előadást mindenképpen meg kell nézni. Csak egy elszólás csúszik be, amikor Stohl András a darab próbáiról mesél:

„a történet nekem maga mindig arról szólt, hogy van egy idősebb ember, ugye ez egy ügynök, akinek nem megy már az eladás, és megpróbálja valahogy a családját rendben tartani, most nem mondjuk el, hogy mi a vége a történetnek,  de megtesz egy áldozatot azért, hogy a családja életben maradjon. És aztán elkezdtük próbálni ezt a darabot, és nekem egyre inkább az jött elő belőle, és a Robi is ezt próbálta meg szerintem... ahogy foglalkoztunk a szöveggel, hogy mik azok a dolgok, mik azok a hazugságok, vagy mik azok a példák, amiket hozunk az apáinktól, és amiket továbbvisznek a gyerekek tőlünk.”

Alföldi Róbert arca a próbákról mutatott fotókon sem tűnik fel az alábbi műsorrészletben a Mokkából.

Stohl Andrással kapcsolatban azt említi az egyik műsorvezető a fenti videóban, hogy most egy rossz apát kell majd játszania ebben a darabban, ami már csak azért is nehéz lehet a színész számára, mert ő egy jó, gondoskodó apa. Ez minden bizonnyal csak az utóbbi évekre vonatkozik, hiszen Stohl András pont nemrégiben nyilatkozta azt Hajdú Péternek, hogy ő sosem volt igazi apja két legidősebb lányának:

„a Lucának vagy a Rebusnak én ugyanúgy nem voltam apjuk.”

Ez a mondat az alábbi videóban hangzik el.

(Kiemelt kép: TV2/Ütős ötös)