Bodrogi Gyula a betegsége után újra forgat: parádés szereposztásban kapott helyet

Bordogi Gyula 89 évesen filmfőszerepet kapott és vállalt.

2023. május 31., 14:36

Szerző:

Izgalmas híreket közöl a Blikk egy új film forgatásáról, és az egyik főszereplő Bordogi Gyula – de csak az egyik.

Amint azt tavaly év végén a Nemzeti Filmintézet közleményben kiadta, a szerv a Ma este gyilkolunk címmel készülő krimi-vígjáték gyártását 950 millió forinttal támogatja. A film rendezője a színészként már jól ismert Csányi Sándor, a főbb szerepeket pedig elsősorban színészlegendák alakítják: Bodrogi Gyula, Jordán Tamás, Koltai Róbert, Bálint András, Pogány Judit, Kern András, Bánsági Ildikó és Lázár Kati.

A forgatókönyv írója, Köbli Norbert most adta hírül, hogy a film munkálatai már elkezdődtek, és a forgatás 38 napig fog tartani. A Ma este gyilkolunk egy idős színészek lakta otthonban játszódik és egy rejtélyes haláleset utáni nyomozás történetét meséli el. Az Agatha Christie stílusát idéző történetben egy mellőzött öreg színész, akit hajdan egy Poirot-szerű szerep tett híressé, saját szakállára kezd nyomozni. Ahogy egymás után, módszeresen kihallgatja a gyanúsítottakat, azzal szembesül, hogy mesterdetektívi munka lesz ennyi kitűnő színészkollégája között megtalálni a gyilkost.

A film a tervek szerint 2024 februárjában kerül a mozikba, és ha az új Agatha Christie-filmek, illetve a Tőrbe ejtve-filmek sikerét nézzük, eléggé úgy tűnik, hogy az alkotás széles közönségre számíthat már csak a műfajánál fogva is.

Bodrogi Gyula tehát, bár tavaly kórházba került, 89 évesen jelenleg éppen forgat, valamint közben színpadon is játszik: a Karinthy Színházban az év elején mutatták be Nagymester című darabját. Az oldal tetején látható nyitókép is a Karinthy Színházban készült róla, amikor április 15-én a 89. születésnapját ünnepelte ott.

(Kiemelt kép: Schumy Csaba – dfp.hu)