Videó: Berki Krisztián gyerekülés nélkül vitte a kislányát autóval iskolába

Berki Krisztián figyelmeztet, hogy ebben az esetben nem volt kötelező.

2022. február 25., 09:39

Szerző:

Berki Krisztián péntek reggel egy autóból jelentkezett be a közösségi médiában, a videója Instagram sztoriban 24 óráig tekinthető meg. A médiaszemélyiség 8 éves kislányát, Berki Natasa Zselykét vitte éppen iskolába, taxival, gyerekülés nélkül.

Berki Krisztián a következő feliratot helyezte el a videón:

„taxiban nem kötelező a gyerekülés”.

Az apuka ezt mondja:

„nem tudom, hogy tudjátok-e, de a taxiban nem kötelező a gyermekülés, mint ahogy az ülésmagasító sem. Hiszen nincs rá jogszabály. A taxisoknak nem lehet hátul semmi. Úgyhogy nagyon érdekes az, hogy amire köteleznek a saját autódban, azt egyébként a taxiban nem kell, hogy használjad.”

Berki Krisztián ezt követően még egy példát hoz arra, ami a taxiban máshogy van. Elmondja, hogy amíg a taxis egyedül van az autóban, addig a jogszabályok szerint neki is kötelező a biztonsági öv, mint mindenkinek – azonban ha utast szállít, akkor a sofőr jogszerűen kicsatolhatja az övet. A médiaszemélyiség szerint ennek a következő az indoka:

„ha véletlenül valaki megtámadja, akkor ne kelljen bíbelődni az övvel. Vagy akár az övvel meg is fojthatja egyébként a támadója.”

Mindez egybevág a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet rendelkezéseivel. A 48.§ tartalmazza azt, hogy „a gyermeket nem kell gyermekbiztonsági rendszerben rögzíteni, ha taxi üzemmódban használt taxi gépkocsi [...] hátsó ülésén utazik”. Ugyanez a paragrafus mondja ki azt is, hogy „nem kell becsatolni a biztonsági övet a taxi gépkocsi vezetőjének, ha taxi üzemmódban utast szállít”.

Berki Krisztián egyébként közben házassága megmentésén dolgozik, fenti, legfrissebb posztjában pszichológusával együtt látható.

Berki Krisztiánról még még még többet

Berki Krisztián hamarosan külföldre megy egy időre a büntetőfékezéses per miatt

Máris továbblépett volna? Berki Krisztián oldalán ismeretlen nő tűnt fel

Hódi Pamela kibékült Berki Krisztiánnal: íme, miben állapodtak meg

(Kiemelt kép: Berki Krisztián Instagramja)