Megdöbbentő, Balogh Levente milyen állást ajánlott már most az Álommeló egyik versenyzőjének

Még nincs is vége az Álommeló második évadának, amiben a jelentkezők egy asszisztensi állásért küzdenek, de valaki máris kapott egy ajánlatot. Megdöbbentő módon végződött a dolog.

2024. április 19., 10:55

Szerző:

Drámai jelenetek zajlottak le az Álommeló csütörtök esti adásában, amikor Balogh Levente milliárdos-üzletember privát beszélgetésre hívta az egyik, még mindig játékban levő versenyzőt, Halász Andreát. A vetélkedő fődíja, hogy aki a jelentkezők közül a legrátermettebbnek bizonyul, az a Szentkirályi Ásványvíz tulajdonosának elnöki asszisztense lehet. A tavalyi győztes ebből a pozícióból pár hónap alatt cégvezetővé és -tulajdonossá avanzsált, miután Balogh Levente adott neki egy, még a fődíjnál is kedvezőbb állásajánlatot.

Nos, a tegnapi adásban elhangzott ajánlat kevésbé volt kedvező, mint a fődíj.

„Ha azt mondanám, hogy legyen könyvelő egy konkrét cégemnél?”

– mondja Balogh Levente az alábbi jelenetben Halász Andreának, aki nem rejti véka alá, hogy bár gazdasági végzettsége van, új dolgokat szeretne még tanulni, mielőtt könyvelőként munkába áll. Erre Balogh Levente megismétli a kérdést:

„tehát akkor ezt az állásajánlatot most visszautasítja?”

Halász Andrea megerősíti, hogy igen, most visszautasítja a könyvelői állásajánlatot, hiszen a játék végén ennél sokkal jobb pozícióra is lehet esélye. Nézze meg a jelenetet, de a sztori igazi drámai fordulata csak most következik.

Ezek után az történt ugyanis, hogy Eszter, Zsuzsi, Péter és Márió azt a feladatot kapták Balogh Leventétől, hogy nap végéig nevezzék meg azt a jelöltet, aki szerintük nem alkalmas az elnöki asszisztensi pozíció betöltésére. Ők négyen Halász Andreát nevezték meg, aki ezzel kiesett a játékból, ami azt jelenti, hogy egyetlen nap alatt két álláslehetőségtől esett el. Illetve a könyvelői állástól mégsem, hiszen Balogh Levente a búcsúzáskor azt mondja a távozó játékosnak, hogy ezek után is számít rá könyvelőként:

„önre mint könyvelő számítok a jövőben, úgyhogy erről tudunk beszélni, mert úgy gondolom, hogy ön könyvelőnek nagyon jó, de elnöki asszisztensnek nem annyira.”

Alább tudja megtekinteni a jelenetet.

Balogh Levente vezetői stílusáról elég részletes képet kaphattak eddig is az RTL nézői, de a tavalyi évadban volt egy jelenet, amikor a milliárdos maga is összefoglalta, mi jellemző arra, ahogyan ő igazgatóként dolgozik.

„Nem magyarázkodok senkinek, hogy mit miért csinálok. Mindent azért csinálok, mert a legjobb embert szeretném kiválasztani, és nem vagyok kíváncsi a kifogásokra. [...] Az, hogy ön megmondja a főnöknek, amit gondol, és kiadja magából, az rendben van, de az, hogy megkérdőjelezi az én döntésemet, az nincs rendben”

– ezt Balogh Levente az Álommeló tavalyi évadának egyik legkiélezettebb jelenetében mondta, amit alább lehet visszanézni.

(Kiemelt kép: RTL/Sajtóklub/Álommeló)