Árpa Attila kocsmai verekedéshez hasonlította a Sztárboxot: Tessék, verd meg ezt az embert!

Árpa Attila a Sztárbox több meccsét is kritizálta, köztük a sajátját Nagy Ervinnel. Úgy tűnik, a Médiatanács is egyetért.

2023. december 3., 07:33

Szerző:

Elgondolkodtató interjút adott Árpa Attila a Sztárbox című műsorral kapcsolatban a héten. A színész-producer az első meccsén Nagy Ervint viszonylag hamar kiütötte, de a nyilatkozatából kiderül, hogy hiába hangoztatja az összes résztvevő lépten-nyomon a sport iránti alázatot, hiába szerepel a műsorban az olimpiai aranyérmes Kovács Kokó István, Árpa Attila szerint a műsorban látható verekedésnek zöme egy kocsmai verekedés színvonalán zajlott.

Az 52 éves médiaszemélyiség a következőképpen fogalmazott az RTL.hu-nak:

„amit 6-7 hónapon keresztül tanított nekem [az edzőm], abból sok mindent nem alkalmaztam [Nagy Ervinnel szemben], nagyjából úgy bokszoltam, mintha soha nem tanultam volna. Inkább olyan volt, mintha egy kocsmába belöktek volna, hogy »Tessék, verd meg ezt az embert!« Az izgalom meg az újdonság ereje ezt váltotta ki belőlem, de nem csak belőlem. Ezért van az, hogy a második meccsek lényegesen színvonalasabbak, ezt már most is láthattuk.”

A fentiekkel egybevág egyébként a Médiatanács álláspontja is, kimondták ugyanis, hogy a Sztárbox nem egy sportműsor. A Média1.hu közölte az NMHH csütörtöki döntését, ami szerint eljárás indul amiatt, hogy az RTL a Sztárboxot a „tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott” kategóriába sorolta. A hatóság szerint ennél szigorúbb besorolás kellett volna, hiszen ez nem egy sportközvetítés, hanem erőszak öncélú bemutatása.

„Az erőszakos tartalom propagálása, reflexió nélküli bemutatása veszélyeket hordozhat a gyermekkorú nézőkre”

– többek között ez áll a Médiatanács közleményében.

Árpa Attilától egyébként nem szokatlan, hogy ennyire objektíven képes látni a műsorokat, amikben szerepel, nemrég például a Dancing with the Starst és az Álarcos énekest kritizálta.

(Kiemelt kép: RTL/Sajtóklub/Sztárbox)