Bronzérmes a férfi párbajtőrcsapat Tbilisziben

44-38-ra verték az olaszokat a bronzmeccsen.

2022. május 29., 18:26

Szerző:

Bronzérmet nyert a magyar válogatott a férfi párbajtőrözők grúziai világkupa-versenyén, Tbilisziben.

Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású együttes a hazaiakat 45-20-ra, a spanyolokat szoros mérkőzésen 31-27-re, az izraelieket pedig 45-32-re verte, az elődöntőben viszont 45-40-re kikapott a svájciaktól.

A bronzért az olaszokkal kellett vívnia, és 44-38-as győzelemmel harcolta ki a harmadik helyet.

A vk-viadalon, melyen egy nappal korábban egyéniben Koch Máté ezüstérmet szerzett, 25 csapat indult.

A magyar válogatott két hete, Heidenheimben negyedik volt, előtte, április közepén, Párizsban győzni tudott.

A női párbajtőrcsapat Katowicében - Büki Lili, Kun Anna, Muhari Eszter, Nagy Kinga összeállításban - 11. lett a 19 csapatot felvonultató mezőnyben. Szombaton volt magyar éremszerző: Kun Anna harmadikként zárt a lengyelországi vk-versenyen.

(Kiemelt kép: Illusztráció, Fotó: MTI/Illyés Tibor)

20:55

Elsőként a szerb Novak Djokovic jutott döntőbe a francia nyílt teniszbajnokság férfi versenyében, miután a világelső spanyol Carlos Alcaraz sérülés miatt csak két szetten át tudott méltó ellenfele lenni a pénteki elődöntőben.

 

Már a 19. században sem értette a széles nyilvánosság, miért kell óriási kockázatot vállalva a hegycsúcsok meghódítására indulni. A 24.hu ennek megértésére tett kísérletet Mécs László és Ács Zoltán egykori expedíciós hegymászók segítségével.

Két kanadai légióssal, a csatár Pascal Laberge-zsel és a hátvéd Markus Phillipsszel erősítette meg keretét az osztrák jégkorongligában (ICEHL) érdekelt Hydro Fehérvár AV19.