Utolsó egyéni asztaliteniszezőnk is kihullott a versenyből

Majoros Bence volt az utolsó állva maradt magyar, neki a 3. forduló jelentette a végállomást. 

2021. július 26., 07:17

Szerző:

Az egyéni asztalitenisz-versenyeken az utolsó állva maradt magyar, Majoros Bence egy olyan ellenfelet kapott a második fordulóban, akit néhány éve már legyőzött. Most viszont a világranglista helyezés és egyéb objektív mutatók alapján a dán számított esélyesnek. Majoros abban bízhatott, hogy kiélezett helyzetekben már többször is bravúrt mutatott be. 

Groth a kiemelési ranglista 22., míg Majoros a 39. helyéről vághatott neki a meccsnek, így aztán sokakat meglepett, hogy a magyar játékosnak az első szettben 10:6-os állásnál 4 játszmalabdája is volt. Ekkor Groth villant, gyors 6 pontot szerzett zsinórban és megnyerte az első etapot. A folytatás sem alakult szerencsésen, Majoros többször felállt hátrányból, de végül csak egyszer szépített, a papírformának megfelelően Groth 4:1-gyel jutott a legjobb 32 közé. 

Ezzel véget értek a magyar érdekeltségű egyéni küzdelmek, csapatversenyben viszont még lesz feladatunk, női válogatottunk augusztus 2-án Japán ellen játszik a nyolcaddöntőben. 

(Kiemelt kép: Majoros Bence az algériai Larbi Bouriah ellen játszik a 2020-as tokiói nyári olimpia asztalitenisz-bajnoksága férfi egyesének első fordulójában, 2021. július 24-én. Fotó: Hedajatullah Amid / MTI / EPA)