Kettős magyar győzelem az ultrafutó világbajnokságon

Rakonczay Gábor és Brown Viktória is győzött az ultrafutó világbajnokságon Olaszországban.

2023. március 18., 17:15

Szerző:

Rakonczay Gábor és Brown Viktória győzelmével ért véget szombaton a Nemzetközi Ultrafutó Szövetség (GOMU) által szervezett hatnapos világbajnokság az olaszországi Policoróban.

A Guinness-világrekorder Rakonczay a verseny 123. órájában vette át a vezetést, és szombat reggel lépte át a 800 kilométert, így csaknem nyolc órája volt megdönteni saját, 844 kilométeres csúcsát. A 42 éves extrém sportoló végül 847,6 kilométer után felállhatott a világbajnoki dobogó legfelső fokára.

A 32 fős férfi mezőnyben több magyar is érdekelt volt: Fodor Szilárd a 13. helyen (690,3 km), Török Benjamin (602 km) pedig a 17. helyen zárt.

A nőknél a Kanadában élő, de magyar színekben versenyző Brown Viktória a tavaly megszerzett 48 órás világbajnoki címe után a hatnapos megméretésen sem talált legyőzőre, 684,9 kilométert futott, míg Drabik Krisztina a harmadik helyen zárt (622,5 km) a verseny eredményközlő oldala szerint.

Brown - leánykori nevén Szilasi Viktória, aki egyben Magyarország első profi női pókerjátékosa - akkora előnyre tett szert, hogy két és fél órával a vége előtt kiállt a futásból, mivel megsérült a bokája - írta közösségi oldalán.

(Kiemelt kép: Világbajnokként tért vissza a policorói ultrafutó bajnokságról Rakonczay Gábor. Fotó: Rakonczay Expedíciók, Facebook)

Tudvalevő, hogy a pedagógusok munkája nagyban befolyásolja a gyerekek sport iránti elköteleződését, hiszen legtöbbször ők szerettetik meg a mozgást velük. A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére ezért kiválasztották azokat a testnevelő tanárokat, akik többek között ennek a kritériumnak is megfeleltek.