Szőke Alex nem bírt súlycsoportja egyik legjobbjával

Még lehet esélye vigaszágra kerülni a magyar versenyzőnek.

2021. augusztus 2., 07:26

Szerző:

Szőke Alex vereséget szenvedett a kötöttfogású birkózók 97 kilogrammos kategóriájának negyeddöntőjében a tokiói olimpián – írja az MTI.

Az ESMTK 21 éves versenyzője egy győzelem után 6-2-re kapott ki a súlycsoport jelenlegi legjobbjának számító, kétszeres világ- és Európa-bajnok Musza Jevlojevtől. A mérkőzést a magyar kezdte jobban, egy kiléptetéssel, majd az orosz intésével 2-0-ás előnybe került és lentről sem volt messze az akciótól, billentési kísérlete biztató volt. A folytatásra aztán az orosz klasszis felszívta magát, és még a harmadik percben egy lendületes akcióval szőnyegen kívülre tette riválisát és egyenlített, majd egy kiléptetéssel 3-2-re átvette a vezetést.

A második menet elején is Jevlojev volt energikusabb, Szőkét meg is intették (2-4), s ugyan parterhelyzetből szépen védekezett, állásból viszont az orosz levitte őt (2-6) és ezzel eldöntötte a meccset. Amennyiben az első helyen kiemelt orosz a közép-európai idő szerint 11.15-kor kezdődő elődöntős programban fináléba jut, akkor Szőke kedd délelőtt a vigaszágon folytathatja a küzdelmet.

(Kiemelt kép: Szőke Alex a cseh Artur Omarovval birkózott a 2020-as tokiói nyári olimpia férfi kötöttfogású birkozóbajnokság 97 kilogrammos súlycsoportjának nyolcaddöntőjében 2021. augusztus 2-án. Fotó: MTI/EPA/Nic Bothma)