Dárdai Pál újra távozik a Hertha BSC-től

Dárdai Pál a következő szezontól nem lesz a Hertha BSC edzője.

2024. május 12., 16:29

Szerző:

Dárdai Pál a következő szezontól nem lesz a Hertha BSC edzője – írja a BZ német lap, mely szerint a hírt a héten közölte az edzővel a Hertha ügyvezető igazgatója, Thomas Herrich.

Dárdai Pál a Kaiserslautern ellen játszott szombati bajnoki előtt arról beszélt, hogy a jövőjéről „a vezetőségnek kell döntenie, én teljesen profi vagyok. Kicsit elszomorít a helyzet, mert rengeteget dolgoztunk azon, hogy együtt felépítsünk valamit a sok fiatal játékossal”. Dárdai Pál ekkor azt is megemlítette, hogy ő sosem beszélt a feljutásról, azonban úgy látja, a csapat az elmúlt egy évben fejlődött.

A magyar edző szerződése most jár le a csapatnál, így nem kirúgták, hanem egyszerűen nem hosszabbították azt meg. Az jelenleg még nincs meg, hogy ki lesz Dárdai utódja.

A Hertha egy éve esett ki a Bundesligából, ezután kezdett náluk edzősködni áprilisban Dárdai Pál. A magyar szakembernek ez volt a harmadik időszaka a Hertha edzőjeként. A szezont minden várakozást alulmúlva kezdték, három forduló után szerzett pont és rúgott gól nélkül álltak az utolsó helyen.

Párszor már távozott Dárdai Pál

„Igen, meg tudom erősíteni, hogy mindkettőjükkel egyetértésben megállapodtunk a munkaviszonyuk megszüntetésében” – mondta Fredi Bobic, a Hertha sportigazgatója még 2022 szeptemberében annak kapcsán, hogy Dárdai Pál távozott a klub első számú csapatától. A sportigazgató akkor – sajtóértesülésekre reagálva – spekulációnak nevezte, hogy Dárdai hét-, segítője pedig hatszámjegyű végkielégítést kapott volna.

Dárdai Pál egyébként előbb játékosként volt a berlini klub alkalmazottja, 1997 és 2011 között 286 Bundesliga-mérkőzésen lépett pályára, ami klubcsúcsnak számít. Visszavonulását követően a Hertha utánpótlásában dolgozott, majd két ciklusban (2015-2019 és 2021 januárjától novemberig) a felnőtt csapat vezetőedzője volt.

Dárdai Pál reklámarcként is szárnyalt

Dárdai Pál nem csak sportsikereivel vonult be a magyar köztudatba, reklámarcként is maradandót alkotott. A 61 szeres magyar válogatott volt ugyanis Mészáros Lőrinc 2Rule néven futó sportruházati szermárkájának a reklámarca, mely egy sajtóbeszélgetésen derült ki, amiről a Nemzeti Sport készített videóriportot. Az eseményen Kővári Ágnes, a gyártó, a Magyar Sportmárka Zrt. vezérigazgatója – Szélesi Zoltán labdarúgó felesége – akkor elmondta, hogy magyar szakemberek és magyar vállalkozások bevonásával új, innovatív, világszínvonalú sportruházati márkát szeretnének felépíteni.

 

A harmadik olimpiájára kijutott Kovács Zsófia felemáskorláton volt érdekelt, de a csütörtök esti pódiumedzésen bemutatott jó gyakorlata után, a leugrást követően megsérült a szeptemberben keresztszalag-szakadás miatt műtött térde. Így elúszott számára az olimpia.