Kiderült, mennyit keres Dárdai Hertha BSC régi-új vezetőedzőjeként

A Bild című német napilap sajtóhíreket közölt Dárdai Pál, a Hertha BSC régi-új vezetőedzőjének lehetséges fizetéséről.

2023. április 18., 19:09

Szerző:

A napilap kedden exkluzív információként közölte, hogy a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya a Bundesligából hátralevő hat mérkőzésért, illetve ha osztályozót kell játszania, akkor további kettőért 500 ezer eurós bért kap. A Bild szerint a 47 esztendős magyar szakembernek egy „hat számjegyű” prémium is a markát ütheti, ha a csapat kiharcolja a bennmaradást, ugyanakkor az összefizetése így sem haladná meg az egymillió eurót.

Összehasonlításképpen a Bild megjegyezte, hogy tavaly a legendás Felix Magath hasonló helyzetben ült le a kispadra, és 500 ezer eurós fizetése mellett 1,5 millió eurós prémiumot vett fel, miután a Hertha a Hamburggal szemben megnyerte osztályozós párharcát.

A berlini klub hétfőn mutatta be Dárdait, miután vasárnap szerződést bontott Sandro Schwarz-cal.

A Hertha péntek este 5-2-es vereséget szenvedett az addig sereghajtó Schalke 04 vendégeként, így hat fordulóval a vége előtt az utolsó helyre csúszott vissza a Bundesligában. Dárdai első bajnokiján, szombaton a Werder Bremen elleni hazai összecsapáson irányítja a csapatot.

(Kiemelt kép: Dárdai Pál a Hertha BSC vezetőedzője a Schalke 04 elleni bajnoki labdarúgó-mérkőzésen Gelsenkirchenben 2021. május 12-én. 2023. április 16-án a Hertha BSC bejelentette, hogy azonnali hatállyal szerződést bontott Sandro Schwarz vezetőedzővel, akinek a helyét a szezon végéig Dárdai Pál veszi át. MTI/AP/Pool/Martin Meissner)