A hetedik mérkőzésén már kikapott Rapport Richárd

A 7. fordulóban az orosz éllovas Jan Nyepomnyascsijjal szemben maradt alul 43 lépést követően.

2022. június 25., 21:40

Szerző:

Rapport Richárd hat döntetlen után hetedik mérkőzésén kikapott a sakkvilágbajnok-jelöltek nyolcfős madridi tornáján.

A világos figurákat vezető magyar nemzetközi nagymester a 7. fordulóban az orosz, de az Ukrajnában háborút viselő Oroszország szankcionálásának részeként a FIDE, a Nemzetközi Sakkszövetség égisze alatt induló, éllovas Jan Nyepomnyascsijjal szemben maradt alul 43 lépést követően.

A 26 éves Rapport 2764 Élő-pontjával a világranglista nyolcadik helyezettjeként versenyez a spanyol fővárosban, ahol mindenki kétszer mérkőzik meg mindenkivel, váltott színekkel. A torna teljes díjalapja 500 ezer euró, és a 48 ezer euróval gazdagodó győztes jövőre a vb-címért játszhat a regnáló világbajnokkal, a titulust kilenc éve birtokló norvég Magnus Carlsennel.

Rapport a torna második szakaszának nyitónapján, vasárnap ül ismét asztalhoz, amikor is a szintén 3 pontos lengyel Jan-Krzysztof Duda ellen játszik világossal.

Eredmények, 7. forduló:
Rapport Richárd - Jan Nyepomnyascsij (FIDE) 0-1
további eredmények:
Jan-Krzysztof Duda (lengyel)-Hikaru Nakamura (amerikai) döntetlen
Ting Li-zsen (kínai)-Alireza Firouzja (francia) döntetlen
Fabiano Caruana (amerikai)-Tejmur Radzsabov (azeri) 1-0

Az állás: 1. Nyepomnyascsij 5,5 pont, 2. Caruana 5, 3. Nakamura 3,5, 4. RAPPORT, Ting, Duda 3-3, 7. Radzsabov, Firouzja 2,5-2,5

(Kiemelt kép: Rapport Richárd. Fotó: Olaf Kraak / ANP / AFP) 

2022. augusztus 16., 08:32

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) felfüggesztette az indiai szövetség (AIFF) tagságát harmadik fél indokolatlan befolyása miatt.

2022. augusztus 15., 19:44

Milák Kristóf a papírformának megfelelően az első, Márton Richárd pedig a negyedik idővel jutott döntőbe 200 méter pillangón a római úszó Európa-bajnokság hétfői napján.