Öttusa Eb – Győzött a magyar férfi csapat, arany és ezüst egyéniben

Aranyérmet nyert Bereczki Richárd egyéniben, illetve a Bereczki, Szép Balázs, Demeter Bence összeállítású magyar csapat a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokság férfi versenyében. Szép egyéniben a második helyen végzett.

2022. szeptember 18., 19:23

Szerző:

Aranyérmet nyert Bereczki Richárd egyéniben, illetve a Bereczki, Szép Balázs, Demeter Bence összeállítású magyar csapat a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokság férfi versenyében. Szép egyéniben a második helyen végzett. A döntő további hazai résztvevői is remekeltek, Demeter az utolsó métereken hajrázta le Bőhm Csabát, ezzel a hatodik és a hetedik hely lett még a magyaroké. A bronzérmet az ukrán Makszim Aharusev harcolta ki.
 

Csapatban a magyarok mögött a franciák és a csehek végeztek a második, illetve harmadik helyen. A nap során korábban második lett a Gulyás Michelle, Simon Sarolta, Barta Luca összeállítású csapat a nők versenyében. Egyéniben Gulyás a harmadik, Simon a hatodik, Barta a tizedik, Guzi Blanka pedig a 11. helyen végzett.

(Kiemelt kép: Bereczki Richárd a férfi döntő lovaglás számában az öttusázók világkupa-sorozatának budapesti versenyén a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen 2022. április 30-án. Fotó: MTI/Kovács Anikó)

A magyar versenyzők öt érmet, közte két aranyat nyertek a portugáliai Ponte de Limában zajló maratoni kajak-kenu világbajnokság pénteki napján, amelyen utánpótlás korosztályokban zajlott a küzdelem.