Óriási magyar siker a taekwondo világbajnokságon

Szerdát követően újra volt kiért szorítanunk a Mexikóban zajló világbajnokságon. Az olimpiai ötödik Salim Omar Gergely végül a dobogó legfelső fokáról mosolygott le ránk a versenynap végén.

2022. november 20., 09:54

Szerző:

Salim Omar Gergely harmadik kiemeltként nem kellett, hogy bemérkőzzön az 54 kg-osok mezőnyében, rögtön a legjobb 32 között kezdte meg a vb-t. Miután a malajziai Sebastian Tan 2-0-ra verte a szerb Relja Ivkovicsot, az ázsiai ellen kellett megkezdenie szereplését a kétszeres magyar Európa-bajnoknak Guadalajarában – adta hírül a Magyar Taekwondo Szövetség.

A a világbajnokság döntőjében a hazai közönség által támogatott Cesar Rodriguez várt Omarra – írja beszámolójában a szövetség. Mint írják: Jól kezdődött számunkra az összecsapás, egy testütés után alaposan megsorozta ellenfelét Omar és 8-0-ra, majd 11-3-ra is vezetett, mikor még egy perc sem telt el a mérkőzésből. Érezhető volt, Omar innen kivárásra játszik és egy adandó alkalommal bebiztosítja első menetbeli sikerét. Jöttek is a pontok, 14-3-as magyar részsikernek örülhettünk az első menet végén. Leírni is nehéz, de igaz, ami a fejünkben járt, ugyanis Omar két percre volt a sportág első magyar világbajnoki aranyától. Álomszerűen kezdte a második menetet is és fél perc alatt 6-0-ra vezetett. A hazai publikum persze hajszolta Rodriguezt, aki a tudott is szépíteni (6-3), de gyorsan tett arról Omar, hogy visszaálljon a nagyobb különbség (11-3). Egy videózás után megadták a mexikói fejtalálatát (11-6), így meccsben tudott maradni az utolsó percre. Fél percnél az újabb “megchallengelt” fejtalálatot nem adták már meg, így maradt az ötpontos fór a hajrára. Rodriguez ment előre, de Omar aktív védekezésével távol tartotta ellenfelét, aki csak intéspontokkal tudott zárkózni (11-9). De elkerülni nem tudta a vereséget, Salim Omar Gergely világbajnokként ugorhatott édesapja, Salim Gergely nyakába!

Salim Omar Gergely ezzel újra történelmet írt, hiszen korábban ő szerezte hazánk első Európa-bajnoki címét (amit idén meg is védett), most pedig a világbajnokság történetének legjobb magyar eredményét is magáénak tudhatja.

(Kiemelt képünk: Salim Omar Gergely a taekwondo világbajnokság döntőjében. Fotó: Magyar Takewondo Szövetség)

 

Japán labdarúgó-válogatottja történelmi tettre készül a katari világbajnokság nyolcaddöntőjében, míg ellenfele, a horvát csapat megismételné négy évvel ezelőtti teljesítményét.

A brazil futballegenda üzenetében beszámolt állapotáról, megköszönte a törődést és arra kért: kövessük a brazilok meccseit a világbajnokságon.