Nemzetközi sajtóvisszhang: visszatért a Mercedes, balhé a Red Bullnál

A nemzetközi sajtó elsősorban George Russellnek, a Mercedes brit versenyzőjének első futamgyőzelméről, valamint a német istálló visszatéréséről és a konstruktőri és egyéni világbajnoki címet már korábban megnyerő Red Bullnál kitört belső vitáról írt a vasárnapi Forma-1-es Brazil Nagydíj másnapján.

2022. november 14., 11:49

Szerző:

Nagy-Britannia:
The Telegraph:
„Nem sokkal azután, hogy kiszállt az autóból, George Russell a kezeibe temette a fejét, és csendesen zokogva próbálta megérteni, hogy mit ért el. A norfolki King's Lynnben töltött első napjaitól fogva, a junior gokartversenyek teljesítésén át, mindig is arról álmodott, hogy megnyer egy Forma-1-es nagydíjat.”

The Guardian:
„Russell győzött, miután visszaverte csapattársa, Lewis Hamilton késői támadását. A fiatal brit kiváló versenyzéssel szerezte meg első győzelmét, miközben nyomás alatt is bizonyította fegyelmét és érettségét.”

Daily Mail:
„Ez George napja volt.”

The Sun:
„George Russel először nyert Forma-1-es nagydíjat pályafutása során. És ezzel megfosztotta Lewis Hamiltont az álmaiban szereplő brazíliai sikertől.”

Spanyolország:

Marca:
„Ennél többet senki nem kívánhat egy Forma-1-es futamtól.”
Mundo Deportivo:
„George Russel megszerezte Forma-1-es pályafutása első futamgyőzelmét, és ezzel bebizonyította – miközben Hamilton második lett –, hogy a Mercedes visszatért.”

Franciaország:

Le Figaro:
„George Russell 24 évesen megszerezte pályafutása első Forma-1-es futamgyőzelmét, de ami még fontosabb: a Mercedes idénybeli első sikerét aratta. A hab a tortán Lewis Hamilton második helye volt egy számára viharos versenyen, melynek hetedik körében Verstappennel ütközött.”

Olaszország:
Corriere dello Sport:
„Az interlagosi pályán aratott kettős győzelemmel a Forma-1-es Mercedes újjászületett.”

Ausztria:
Kronen Zeitung:
„Balhé a Red Bullnál! Sergio Pérez szerint világbajnok csapattársa, Max Verstappen nemcsak megtagadta az egyértelmű csapatutasítást a Brazil Nagydíjon, hanem megmutatta valódi arcát is.”
Kurier:
„Gondok a Red Bullnál: a világbajnok Verstappen megtagadta a csapatutasítást.”

Svájc:
Blick:
„George Russell érzelmekkel teli első F1-es futamgyőzelme és Hamilton második helye után jött a dráma a Red Bullnál: a hajrában ugyanis a világbajnok Verstappen megtagadta teljesíteni a csapat kérését és nem engedte maga elé Pérezt.”

Tages-Anzeiger:
„A Mercedes számára ebben a nehéz évben ez volt az első futamgyőzelem. Ez viszont rögtön kettős siker lett, a 2020-as imolai viadal óta az első, akkor ugyanis Hamilton nyert Bottas előtt.”

(Kiemelt képünk: Sao Paulo, 2022. november 13. A győztes George Russel, a Mercedes brit versenyzője (j) és brit csapattársa, a második helyezett Lewis Hamilton pezsgővel ünnepel a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Brazil Nagydíjának eredményhirdetésén a Sao Pauló-i Interlagos pályán 2022. november 13-án. MTI/AP/Andre Penner)