Milák Kristóf nem csak ezüstérmet szerzett, rekordot is döntött

A célba érkezés után mosolyogva összeölelkezett a világbajnokkal.

2021. július 31., 03:37

Szerző:

Milák Kristóf mindössze 23 század másodperccel maradt el az aranytól a 100 m pillangó döntőjében Caeleb Dressel az amerikai versenyző mögött. Dressel nagyon jól rajtolt, Kristóf a második 50 méteren azonban megszorította riválisát. Hihetetlenül boldog, elégedett, élete egyik legkomolyabb, legjobb csatája volt – mondta. Majdnem megvolt, így sikerült, nagyon büszke az eredményre – folytatta. Reméli egyszer sikerül megelőznie, de addig is sok sikert kívánt vetélytársának.

A 200 méteren aranyérmes magyar úszó a második legjobb idővel az ötös pályáról várta a finálét, melynek nagy esélyese a 100 méter gyorson győztes Caeleb Dressel volt a mellette lévő négyes pályán. Az amerikai érvényesítette is a papírformát, szokásos remek rajtjával azonnal élre állt és fél testhossz előnnyel fordult a második ötvenre, amelyen egyre jobban megközelítette őt Milák, de már nem tudta utolérni riválisát.

A szám kétszeres világbajnoka, Dressel 49.45 másodperces világcsúccsal csapott a célba, öt századot faragott a két évvel ezelőtti vb-n felállított rekordján. A BHSE 21 éves világklasszisa 23 századdal maradt el tőle, de így is 27 századdal felülmúlta a szerb Milorad Cavic szuperdresszes Európa-csúcsát, amelyet még 2009-ben úszott. Milák a 49.68-as eredménnyel pontosan fél másodpercet javított egyéni legjobbján és egyben az országos csúcson, melyet májusban, a budapesti Európa-bajnokságon ért el. A két kiváló úszó a célba érkezés után mosolyogva azonnal összeölelkezett, és láthatóan mindketten elégedettek voltak a saját eredményükkel.

„Megkönnyebbültem, végre vége. Most büszkeséget érzek, mert ennél többet nem tudtam úszni, úgyhogy szerintem kihoztuk egymásból a legjobbat" – fogalmazott Milák, aki a magyar csapat hatodik érmét, egyben a második ezüstöt szerezte a tokiói játékokon. 

   

 

(Kiemelt kép: Tokió, 2021. július 31. Az ezüstérmes Milák Kristóf a 100 méteres pillangóúszás eredményhirdetése után a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizesközpontban 2021. július 31-én. MTI/Kovács Tamás)