Milák Kristóf és Szabó Szebasztián is elődöntős 100 méter pillangón

Egy valaki gyorsabb volt Milák Kristófnál.

2021. július 29., 14:21

Szerző:

A 200 méteren aranyérmes Milák Kristóf, valamint Szabó Szebasztián is bejutott az elődöntőbe 100 méter pillangón csütörtökön a tokiói olimpia úszóversenyén – írja az MTI. Az előfutamban Milák 50.62 másodperces idejénél csak a világcsúcstartó amerikai Caeleb Dressel volt gyorsabb, ő 50.39 másodperces olimpiai rekordot úszott. Szabó 51.67 másodperces idejével a 14. helyen várja a magyar idő szerint péntek 3.30 órakor kezdődő elődöntőt.

„Sikerült pihenni, aludni is az aranyérem után, így a hangulatom is javult. Teljesen elégedett vagyok, én is annyira vettem komolyan, mint Dressel, legalább egy másodperccel erősebben kell majd kezdeni élesben” – értékelte teljesítményét Milák. Szabó Szebasztián éppen fordítva élte meg a versenyt. „Az elején majdnem a maximumon mentem, de így csak 80 méterig bírtam, utána viszont majdnem a víz alatt fejeztem be a versenyt. Az elődöntőben picivel lassabb kezdés kell, hogy a végét is bírjam, akkor lehet esélyem a fináléra is” – mondta.

(Kiemelt kép: Milák Kristóf (elöl) és Szabó Szebasztián a 100 méteres pillangóúszás előfutamában a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizes Központban 2021. július 29-én. Fotó: Illyés Tibor / MTI)

Hat ponttal legyőzte az Oroszlány csapatát a férfi kosárlabda NB I nyitófordulójában