Marozsán Dzsenifer lett minden idők legjobb női irányítója

Marozsán Dzsenifer bizonyult minden idők legjobb női irányítójátékosának a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS)

2023. március 18., 12:10

Szerző:

A Budapesten született, német színekben szereplő 30 éves futballista jelentősnek mondható előnnyel végzett az élen az - éves listákon gyűjtött pontok összesítésével kialakult - örökranglistán a brazil Marta Vieira da Silva és a francia Camille Abily előtt.

Az olimpiai bajnok, Európa-bajnok, 111-szeres német válogatott Marozsánt korábban három alkalommal - 2016-ban, 2018-ban és 2020-ban - is az esztendő legjobbjának választotta meg az IFFHS, amelynél 2013 óta minden évben az első tízben szerepelt.

(Fotó: MTI/Czagány Balázs)

A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte a vendég észt csapatot a csütörtöki barátságos mérkőzésen, amely Marco Rossi szövetségi kapitány ötvenedik találkozója volt.

2023. március 23., 06:33

A román külügyminisztérium és Dan Carbunaru román kormányszóvivő azzal hárította el a román újságíróknak a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) történelmi Magyarországot ábrázoló molinókról szóló döntésével kapcsolatos érdeklődését, hogy – „UEFA-engedély” híján – nincs miért állást foglalniuk, a „politikát nem kell összekeverni a sporttal”.