Öngóllal és takarékon, de fölényesen nyert a Manchester

A Manchester City labdarúgócsapata kedden 3–0-ra legyőzte a japán Urawát a klubvilágbajnokság második elődöntőjében, így az angol klub mérkőzhet meg a Szaúd-Arábiában megrendezett torna pénteki döntőjén a brazil Fluminenevel.

2023. december 20., 07:21

Szerző:

Az egész mérkőzés stabil angol fölényt hozott, a 2022-es ázsiai BL-győztes az első játékrészben alig tudta átlépni a felezővonalat, ám a Machester City gárdája sem küzdöttek maximum. Nishikawának két komolyabb védést kellett bemutatnia Matheus Nunes, majd Foden lövésénél – számolt be a mérkőzésről a goal.com.

Az angol vezetésről még a félidő vége előtt Hoibraaten gondoskodott, aki Nunes jobb oldali centerezését mentés helyett rúgta védhetetlenül saját kapuja bal alsó sarkába a labdát.

A szünet után negyedóra alatt eldöntötte a találkozót a MC, előbb Kovacic vágta be a Walkertől kapott ziccert, majd Nunes kapott jó 60 méteres passzt Akanjitól, a tizenhatos vonaláról megeresztett lövését Nishikawa Bernardo Silvához ütötte, akinek az ismétlése Hoibraaten lábán megpattanva a bal alsóba vágódott.

(Kiemelt kép: Julian Alvarez a Manchester City és az Argentína második támadója a 2023-as FIFA klubvilágbajnokság Szaúd-Arábia mérkőzésén az Urawa Reds – Manchester City FC mérkőzésen a King Abdullah Sports Cityben 2023. december 19-én a szaúd-arábiai Jeddah-ban. Fotó: Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via AFP)

 

 

 

 

 

Tudvalevő, hogy a pedagógusok munkája nagyban befolyásolja a gyerekek sport iránti elköteleződését, hiszen legtöbbször ők szerettetik meg a mozgást velük. A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére ezért kiválasztották azokat a testnevelő tanárokat, akik többek között ennek a kritériumnak is megfeleltek.