Megszakadt a magyar válogatott veretlenségi sorozata

2-1-es vereséget szenvedett a magyar labdarúgó válogatott tegnap este az Írország elleni felkészülési mérkőzésen Dublinban. 

2024. június 5., 10:21

Szerző:

A magyar válogatott 14 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata szakadt meg a tegnapi vereséggel. De pánikra semmi ok a magyar szövetségi kapitány, Marco Rossi szerint, aki az M4-nek nyilatkozva így értékelte a látottakat: „Senki sem halt bele ebbe az eredménybe. Nem vagyunk boldogok, nem örültünk volna a döntetlennek sem. Persze voltak hibáink is, az egyik az első gólt eredményezte, de visszajöttünk a meccsbe, uraltuk aztán a mérkőzést egyértelműen. Két helyzetből kétszer betaláltak, sajnos ez előfordul. Tanulnunk kell az utolsó percből, mert egy ilyen kontrát nem engedhetünk meg az ellenfelünknek.”

A magyar csapat végig fölényben játszott a meccsen, és több akciót is kidolgozott már az első félidőben is, ezek azonban sorra kimaradtak. Előbb Sallai majd Varga beadása után adódott lehetőség Nego előtt, de a magyar játékos mindkétszer rosszul találta el a labdát. Aztán a 29. percben Kerkez került nagy helyzetbe, de a Liverpool ír kapusa, Kelleher nagyot védve mentette meg csapatát a góltól. Aztán ahogy lenni szokott, az írek szinte első támadásukból Adam Idah révén a 36. percben megszerezték a vezetést. Szerencsére a magyar csapat hamar tudott a gólra válaszolni. Lang Ádám ugyanis az Orbántól kapott labdát a 40. percben az ír kapuba juttatta. A védő 68. válogatott mérkőzésén második gólját szerezte meg. 

A szünetben és a második félidőben is sokat cserélt mindkét kapitány, a játék képe ennek ellenére nem sokat változott. Inkább előttünk adódtak a helyzetek, a Liverpool kapusának, Kellehernek előbb Sallai, majd Schäfer lövésénél kellett hárítania. A meccs vége felé kissé elszürkült a Szoboszlai-vezette gárda, majd jött a csattanó. A hosszabbításban ugyanis egy elrontott magyar szögletből ugyanis az írek vezethettek támadást, a csereként beállt Troy Parrott pedig a félidőben beállt Dibusz Dénes mellett a kapuba lőtte a labdát. 

Megszakadt a válogatott veretlenségi sorozata

A vereség ellenére Marco Rossi elégedett volt a válogatott játékával, de kiemelte, hogy a gólok előtti hibákból tanulni kell. „A futballban természetesen az eredmény a legfontosabb, de ez a meccs akár fordítva is alakulhatott volna, akkor pedig teljesen más arcok fogadtak volna” – mondta Rossi az MTI-nek nyilatkozva, aki szerint összességében sok apróság járult hozzá, hogy végül 2022 szeptembere után ismét kikapott a válogatott.        

Kollégája, John O'Shea fantasztikus érzésnek nevezte, hogy saját hazájának válogatottját először vezette győzelemre. Szerinte a siker értékét növeli, hogy egyes játékosai már három hete nem játszottak, emiatt biztos benne, hogy akár még jobb teljesítményre is képesek lettek volna a tanítványai. Kiemelte, a márciusi két találkozóhoz képest sokat javult az ír válogatott játéka.

A magyar válogatott következő és egyben az Európa-bajnokság előtti utolsó mérkőzését szombaton vívja majd Debrecenben, Izrael ellen. 

(Callum Styles, Dárdai Márton és Nagy Zsolt harcol a labdáért az ír Troy Parrott-tal az Írország - Magyarország barátságos labdarúgó mérkőzésen a dublini Aviva Stadionban 2024. június 4-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor)